ACTUALITATE 6 noiembrie 2019

Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” are un nou comandant

de Covasna Media | 2774 vizualizări

Luni 4 noiembrie a.c.,la sediul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe, în prezența domnului Sebastian CUCU – prefectul județului Covasna, a domnului Necolae RADOCEA – subprefectul județului Covasna, a domnului colonel Vasile CRISTEA – locțiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU” și a reprezentanților autorităților publice locale și  ai sistemului Național de Apărare din garnizoană, a avut loc ceremonia de numire în funcție a noului comandant al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” în persoana domnului locotenent colonel Vasile POPESCU. Acesta și-a asumat sarcinile pe care batalionul le are de îndeplinit. Redăm integral discursul acestuia:

„Domnule prefect al județului Covasna, domnule subprefect, domnule colonel, domnilor comandanți, stimați invitați, dragi camarazi

În urmă cu 30 de ani am ales cariera de militar, urmând studiile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Nu pot să uit niciodată întrebările repetate ale părinților mei, în special a mamei, când mă agasa permanent cu aceiași întrebare, cred, pe care ați adresat-o mare parte din dumneavoastră copiilor voștri în momentele decisive ale alegerii de către aceștia a unei căi de urmat în viață: „Unde vrei să urmezi liceul ?”, la care, de fiecare dată răspundeam și mai încrezător, „La Liceul Militar”.

Și așa a și fost! Am urmat acei ani frumoși ai vârstei, la Liceul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Această corelație o fac acuma pentru a aduce în atenția dumneavoastră faptul că, de la o anumită vârstă, lucrăm prin simboluri.

Nu consider întâmplător numirea mea cu data de 1 noiembrie pe această funcție onorată de comandant al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, având în vedere faptul că pe 1 noiembrie s-au împlinit 100 de ani de la înființarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar pe 3 noiembrie s-au împlinit 103 ani de la înființarea specialității militare „vânători de munte”, atât de dragă nouă.

Doresc să vă asigur cu această ocazie că îmi voi face datoria de militar și de comandant al acestei structuri, oriunde țara mi-o va cere.

Vă mulțumesc domnule colonel pentru încrederea de care ați dat dovadă și vă rog respectuos să transmiteți domnului comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU”, acest angajament ferm!

Stimați invitați, vă mulțumesc pentru cinstea de a mă onora prin prezența dumneavoastră la acest ceremonial și totodată să vă întăresc convingerea că „Uniți, suntem mai puternici!”

Fie ca pacea și liniștea să stăpânească aceste meleaguri, iar noi, vântorii de munte, să ne instruim pentru misiunea nobilă de a ne apăra țara atunci când va fi nevoie.

AM ONOAREA SĂ VĂ SALUT!”

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea personalului Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, acordarea onorului locțiitorului comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU”, precum și înalților oficiali.

În „Cartea de onoare a Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” „ au fost consemnate în „litere de aur”, mesajele înalților reprezentanți.

Plt.adj.pr. Ionel Dănăilă

Foto : Cap.III. Mihai Vlăescu

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.