ACTUALITATE 17 noiembrie 2009

Bărbatul internat cu gripă nouă a fost externat

de Covasna Media | 503 vizualizări
Totodată, nu au mai fost confirmate alte cazuri de îmbolnăvire cu această formă de gripă. [singlepic=588,250,250,,left]Bărbatul care a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean cu gripă nouă este în stare bună şi autorităţile sanitare au dispus externarea lui. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Deme Judith, a afirmat că tânărul îşi terminase tratamentul şi toţi cei care intraseră în contact cu el – familie şi colegi – sunt bine şi nu au prezentat semne ale infectării

Totodată, nu au mai fost confirmate alte cazuri de îmbolnăvire cu această formă de gripă.

Bărbatul care a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean cu gripă nouă este în stare bună şi autorităţile sanitare au dispus externarea lui. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Deme Judith, a afirmat că tânărul îşi terminase tratamentul şi toţi cei care intraseră în contact cu el – familie şi colegi – sunt bine şi nu au prezentat semne ale infectării cu virusul AH1N1.

Totodată, nu au mai fost confirmate alte cazuri de îmbolnăvire cu această formă de gripă.

Vaccinarea începe pe 26 noiembrie

Deocamdată, autorităţile sanitare nu ştiu câte doze din vaccinul pentru gripa pandemică vor primi, ci numai că va începe campania după 26 noiembrie. Teoretic, dintre beneficiarii acestui vaccin se vor număra şi personalul medical de la urgenţe şi infecţioase, precum şi personalul din instituţiile publice unde are loc accesul în masă al publicului. Cât despre vaccinul împotriva gripei normale, judeţul Covasna a primit anul acesta numai 3.850 de doze care au şi fost distribuite medicilor de familie şi din care au fost vaccinate persoanele de peste 65 de ani cu afecţiuni cronice. „Foarte puţin s-a repartizat, am solicitat 18.000 de doze, dar am primit 3.850, nu ştim dacă mai primim, aşteptăm campania pentru gripa pandemică”, a spus dr. Deme.

Bărbatul cu gripa nouă fusese internat la Secţia Infecţioase săptămâna trecută, cu o formă uşoară a bolii. El e şofer pe TIR la o firmă de transport marfă şi efectua mai multe curse în străinătate, loc de unde ar fi şi contactat noul virus. El fusese în Ungaria, şi înainte făcuse o cursă în Slovacia. Când s-a întors acasă din Ungaria, s-a simţit însă rău, astfel că s-a dus direct la Spital unde i s-au recoltat probe ulterior trimise la Institutul Cantacuzino. Răspunsul a fost pozitiv, acesta fiind primul caz de gripă nouă din judeţul Covasna.

Ana Sidon

Sursa foto: www.todosobrelagripeporcina.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.