ACTUALITATE 24 iunie 2021

Bărbat din Serbia, depistat cu ședere ilegală în Covasna

de Observatorul de Covasna | 1712 vizualizări

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat de 57 de ani, din Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 lei. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de interzicere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna au organizat, la data de 18 iunie a.c., o acțiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza judeţului Covasna.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Serbia, care a intrat legal pe teritoriul României în baza pașaportului biometric și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii sârbi, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara noasatră. Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, cetățeanul străin a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. La ieșirea din țară, pe numele său va fi instituit consemnul de interzicere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de

activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0267307467 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.