ACTUALITATE 3 martie 2010

Bani Phare obţinuţi cu acte false

de Covasna Media | 871 vizualizări
Directorul unei asociaţii din Târgu-Secuiesc a obţinut cu acte false 18.000 de euro din fonduri Phare 03mar2010-phareDirectorul unei asociaţii locale de dezvoltare din Târgu-Secuiesc, K. Lehel, este cercetat penal pentru înșelăciune și fals material în înscrisuri sub semnătură privată, pentru obţinerea cu acte false a sumei de 18.000 de euro din fonduri Phare, program RICOP, privind realizarea a două proiecte locale privind Cantina Socială și Centrul de Urgenţă din Târgu-Secuiesc. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna a anunţat

Directorul unei asociaţii din Târgu-Secuiesc a obţinut cu acte false 18.000 de euro din fonduri Phare

03mar2010-phareDirectorul unei asociaţii locale de dezvoltare din Târgu-Secuiesc, K. Lehel, este cercetat penal pentru înșelăciune și fals material în înscrisuri sub semnătură privată, pentru obţinerea cu acte false a sumei de 18.000 de euro din fonduri Phare, program RICOP, privind realizarea a două proiecte locale privind Cantina Socială și Centrul de Urgenţă din Târgu-Secuiesc.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna a anunţat ieri că poliţiştii covăsneni au reuşit să instrumenteze şi să trimită în ultimele zile la Parchet, cu propunere de terminare a urmăririi penale, mai multe cauze, printre care și cea împotriva directorului executiv al respectivei asociaţii.

Potrivit verificărilor, în august 2005 directorul executiv a obţinut, cu acte false, suma de 18.000 de euro din fonduri PHARE program RICOP pentru realizarea a două proiecte locale „Cantină Socială“ şi „Centrul de urgenţă” în Tg. Secuiesc, iar în iunie 2006 dosarul a fost declinat către DNA, Serviciul Teritorial Braşov.

Din cercetări rezultă că în perioada 2002-2004 asociaţia condusă de respectivul director a beneficiat de 2 programe de finanţare nerambursabilă prin programul RICOP.

El a primit prin contractul de grant din 2002 suma 123.912 euro, din care 99.912 euro asistenţă financiară nerambursabilă UE pentru „Cantina socială Tg. Secuiesc”.

Prin al doilea contract, s-a aprobat o finanţare în valoare totală de 120.182 euro, din care 90.182 euro asistenţă financiară nerambursabilă, pentru realizarea proiectului „Centru de urgenţă”, constând în punerea în funcţiune a unui spaţiu special amenajat, crearea şi dezvoltarea unei baze de date cu scopul analizei grupului ţintă de 40 de persoane.

Asociaţia anchetată a aplicat împreună cu Primăria Tg. Secuiesc în vederea obţinerii finanţării necesare implementării acestor proiecte.

Peste 135.000 de euro, nerecuperaţi

În urma documentării cauzei, specialiştii de la Serviciul Investigare Fraude au propus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui K. Lehel pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare se constituie parte civilă cu suma de 135.012 euro, nerecuperată.

Ana Sidon

Teme articol: bani fals PHARE
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cititor, 3 martie 2010
"Din cercetări rezultă că în perioada 2002-2004 asociaţia condusă de respectivul director a beneficiat de 2 programe de finanţare nerambursabilă prin programul RICOP." Deci pentru o fapta citeste integral
Ariel, 3 martie 2010
sa fie tras in tzeapa, pe viu, in fatza camerelor de luat vederi shi sunet.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.