ACTUALITATE 16 septembrie 2015

Bani pentru femeile de afaceri: câte 50.000 de lei de la stat, dar după începerea investiţiei

de Covasna Media | 119 vizualizări

Femeile care vor să-şi dezvolte o afacere pot primit 50.000 de lei de la stat. Veste proastă este că investiţiile trebuie făcute iniţial cu bani proprii, urmând ca statul să deconteze o parte din cheltuieli. Statul vrea astfel să încurajeze doamnele să se implice în afaceri, în condiţiile în care doar 37 la sută dintre antreprenori sunt femei. Suma totală de care beneficiază programul este un milion de lei.

Practic, fiecare femeie care deţine o microîntreprindere sau PFA cu un plan de afaceri solid se poate înscrie online în program pe site-ul departamentului pentru IMM-uri. Nu sunt acceptate, însă, afacerile din intermedieri financiare sau imobiliare.

„Ne aşteptăm ca minim de bene­ficiari la un număr de 20. Alocaţia financiară nerambursabilă se acordă în cuantum de 90%, asta înseamnă că doar 10% este partea de cofinanţare a beneficiarilor, dar nu mai mult de 50.000 de lei per beneficiar. Un milion de lei nu este un buget mare. Anul trecut l-am avut la jumătate, am avut doar 12 femei care au beneficiat”, a declarat Anca Ionescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Şi pentru că autorităţile se aşteaptă la mai multe cereri de finanţare decât bani disponibili în program, au pus la punct şi o grilă de diferenţiere. Întâietate vor avea doamnele care vor să investească în producţia de bunuri, mai ales dacă micile ateliere sau fabrici sunt la ţară şi au deja angajaţi.

„Punctăm suplimentar producţia şi programarea IT, urmează apoi cercetarea, dezvoltarea, turismul şi în ultimul rând serviciile şi comerţul. Apoi se va puncta numărul de locuri de muncă create”, mai spune Anca Ionescu.

Dacă vă faceţi planuri să începeţi o afacere cu banii aceştia, la început va trebui să aveţi toată finaţarea, iar statul vă va rambursa cheltuielile făcute în limita a 50.000 de lei, în termen de cel mult trei luni de la depunerea decontului. Adică primii bani ar intra în conturi cel mai târziu la finalul lunii decembrie sau la început de ia­nuarie, promit autorităţile.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.