ACTUALITATE 18 februarie 2010

Bac din Spital

de Covasna Media | 561 vizualizări
Un elev a fost eliminat ieri şi altul susţine oralul din Spital 18feb2010-bacPrimele zile ale probelor orale cuprinse în noua formă de Bacalaureat au trecut fără prea mari probleme la noi în judeţ, cu excepţia unui elev eliminat ieri în timp ce încerca să tragă cu ochiul şi a unui tânăr care a fost operat şi este nevoit să susţină probele orale în Spital. Elevul care a fost eliminat din Bacalaureat este din Târgu-Secuiesc şi a fost prins copiind. Conform inspectorului Şcolar Alis Pop, responsabil

Un elev a fost eliminat ieri şi altul susţine oralul din Spital

18feb2010-bacPrimele zile ale probelor orale cuprinse în noua formă de Bacalaureat au trecut fără prea mari probleme la noi în judeţ, cu excepţia unui elev eliminat ieri în timp ce încerca să tragă cu ochiul şi a unui tânăr care a fost operat şi este nevoit să susţină probele orale în Spital.

Elevul care a fost eliminat din Bacalaureat este din Târgu-Secuiesc şi a fost prins copiind. Conform inspectorului Şcolar Alis Pop, responsabil pentru partea de comunicare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), cel de-al doilea caz se referă la un tânăr licean care a suferit o operaţie şi a fost nevoit să susţină oralul în Spital, pentru a nu pierde probele. În astfel de situaţii comisia de evaluare se deplasează la unitatea medicală unde este internat elevul şi îl evaluează acolo, dacă starea lui de sănătate o permite.

Ca şi rezultate parţiale, în primele două zile de Bacalaureat probele orale, respectiv luni şi marţi, din 2.071 de elevi înscrişi s-au prezentat 1.428 şi tot atâţia au şi fost evaluaţi. Diferenţa dintre total înscrişi şi evaluaţi se explică şi prin numărul elevilor din promoţiile anterioare, care se prezintă numai la disciplinele la care au picat. Calificativele parţiale arată că 300 dintre elevii evaluaţi au primit nivel mediu, 525 sunt avansaţi şi 603 experimentaţi. Primele probe ale Bacalaureatului 2010 au loc între 15 şi 19 februarie şi au început cu examinarea orală a candidaţilor la limba şi literatura română şi maghiară.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna atrage atenţia că niciun candidat la Bacalaureat nu va putea intra la probele scrise ale acestui examen dacă nu va susţine probele orale – cele de competenţe lingvistice la limba română, limba maghiară (unde e cazul), limba străină de circulaţie internaţională şi cele de competenţe digitale (IT).

Ana Sidon

Foto: mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.