ACTUALITATE 21 octombrie 2013

Avocatul Poporului reia audiențele în județul Covasna

de Covasna Media | 365 vizualizări

Cei care își caută dreptatea și cred că medierea și sfaturile juridice din partea Avocatului Poporului i-ar ajuta, pot solicita audiențe în acest sens. Instituția Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Brașov, va ține audiențe pe 6 noiembrie la Sfântu Gheorghe, mai exact în incinta Prefecturii Covasna.

Expertul Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Brașov, Cornelia Cor, ne-a declarat că în județul Covasna nu au mai avut loc audiențe ale Avocatului Poporului în acest an. În 2012 însă, audiențele s-au bucurat de solicitări de sfaturi și mediere din partea oamenilor, iar cele mai multe dintre cauzele prezentate avocaților au fost cele legate de drepturile de proprietate, pe diversele legi ale Retrocedărilor.

Reluarea pe 6 noiembrie a audiențelor vine ca o necesitate în acest sens, județul nostru fiind destul de limitat și izolat în legătura cu această Instituție. Audiențele vor avea loc de la ora 10, iar oamenii trebuie să știe că acestea sunt gratuite, ca și sfaturile specialiștilor.

Avocatul Poporului este o instituţie de stat autonomă care contribuie la soluţionarea conflictelor dintre persoanele fizice şi autorităţile administraţiei publice, respectiv dintre persoanele fizice şi societăţile comerciale aflate sub autoritatea autorităţilor administraţiei publice, pe cale amiabilă, prin mediere şi dialog. Instituţia Avocatul Poporului nu se implică în procese şi nu poate formula acţiuni în justiţie, fiind exclusă competenţei sale activitatea specifică autorităţii judecătoreşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
balintpiroska, 26 decembrie 2014
buna ziua ma numesc balint piroska si as vrea o audienta la dvs in legatura ca mi s a desfacut contractul de munca disciplinar multumesc
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.