ACTUALITATE 13 martie 2009

Avocatul instructorului auto susţine că nu se impunea măsura arestării preventive

de Covasna Media | 667 vizualizări

Avocatul Sabin Calinic, care îl reprezintă în instanţă pe instructorul auto arestat preventiv la dispoziţia Tribunalului Covasna, este de părere că hotărârea pentru clientul său a fost una netemeinică şi nu se impunea măsura arestării preventive. Potrivit lui Calinic, ceea ce se reţine în sarcina clientului său sunt nişte lucruri care nu pot contura fapta de complicitate la luare de mită, ci ar fi vorba mai mult despre un proces de intenţie.

Astfel, spune sursa citată, un investigator sub acoperire s-a făcut prietenul clientului său şi ia solicitat mici servicii, cum ar fi să-l ajute să facă o fişă medicală, sau să obţină un cazier. „Au mers şi completarea fişei a durat trei zile, s-a dus la o cunoştinţă şi i-a zis dacă poţi să nu stăm la rând, o chestiune amicală. N-a pretins şi n-a luat niciun ban pentru aşa ceva. Peste câteva zile i-a spus îmi trebuie şi cazierul, dar uite ce coadă mare e, pe tine te cunoaşte lumea, el a intrat în faţă şi în câteva minute a venit cu cerificatul de cazier. N-a pretins şi n-a obţinut niciun ban. Ulterior îi spune – trebuie să mai fac nu ştiu ce fapte, cum ar fi să-l înscrie, deşi în şcoala de şoferi respectiva serie începuse. Cu acordul directorului a putut să facă acest lucru, nu e o nelegalitate, s-au plătit taxele legale pentru acest lucru şi nu i-a pretins nimic”, a mai spus Calinic. Avocatul a precizat că investigatorul a declarat că instructorul i-ar fi spus că trebuie să dea şi mai departe nişte sume şi toată „chestia“ a costat 300 de euro, dar nu există dovadă că instructorul ar fi luat aceşti bani şi nu există dovadă că i-ar fi luat sub formă de mită ca să-i ofere cuiva.

Fabrica de corupţi

„Atunci ori e un trafic de influenţă, ori înşelăciune, dar nu suntem la complicitate, la luare de mită. Să nu vorbim de împrejurare, e vorba de 300 de euro, într-o ţară în care există dosare de mii, de miliarde, de multe milioane de euro, luate, pretinse, făcute, drese (...) Umila mea părere este că suntem o ţară etichetată drept coruptă, dar lipsesc corupţii. Şi atunci îi fabricăm. De unde îi fabricăm?! Din bietul instructor auto. E similară poveştii care a fost acum zece ani, când marii corupţi ai României erau conductorii de tren, naşii, cam acolo sunt. După opinia mea, chiar dacă ar exista dovedite aceste fapte ele sunt cu totul minore, cu totul mărunte, şi în niciun caz nu impun măsura arestării preventive, decât dacă se doreşte să se arate că existe un mecanism care luptă împotriva corupţiei şi uite cum acţionează. Cei 100 de jandarmi, cele nu ştiu câte maşini Hummer, cele nu ştiu câte zeci de maşini, dube Mercedes şi-au făcut datoria: au arestat un instructor auto şi încă doi amărâţi”, a declarat avocatul Sabin Calinic.

„Nu era pericol public“

Totodată, avocatul Sorin Vidican, care îl reprezintă pe agentul din cadrul Serviciului de Permise, a afirmat că în opinia sa nu existau probe potrivit cărora acuzatul să fi reprezentat un pericol public pe durata derulării procesului şi ca urmare să fi necesitat măsura arestării preventive.

„Nu s-a analizat dacă este sau nu înfăptuit, ci dacă lăsarea lui în libertate prezintă pericol pentru ordinea publică. Din acest punct de vedere nu există probe în dosar, conform aprecierii mele, din care să rezulte un pericol pentru ordinea publică“, a mai spus Vidican.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 37 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 38 minute

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Lolita, 16 martie 2009
Eu nu inteleg numai un lucru..e adevarat probabil ca si instructorul e de vina...dar nu numai el.Si nu e drept ca toti il acuzati numai pe el...cand sunt si niste ofiteri si cei care lucreaza la citeste integral
cristi, 15 martie 2009
e plin orasul de semianalfabeti.
intrebatorul, 14 martie 2009
marcy draga mea, "cati soferi nu stie", "cit bani" , "instructori" cu un singur "i", "fara sa aranjeaza" si lista poate continua. noroc ca te-ai oprit tu. din cate vad, eu cred ca tu esti unul din citeste integral
marcy, 13 martie 2009
Ati intrebat cati soferi sunt care nici nu stie sa scrie si sa citeasca?Cit bani au incasat instructori fara sa aranjeaza ceva?au ramas oameni cu bani dati si cu acte false.
Marius, 13 martie 2009
Ai dreptate nu exista scuza. Nimeni nu poate fi vinovat pe jumatate! Legea e una pentru toti...
reluc, 13 martie 2009
poate ca instructorul nu este un pericol public asa cum se exprima avocatul dar soferii scosi de acest instructor cu siguranta sunt un pericol public
depeaici, 13 martie 2009
Avocatul...pentru bani spune orice,poate sa si latre.Dar daca s-ar dovedii vinovatia celor implicati ar fi deacord sa fie si ei inchisi cu clientii lor? Si apropo 300 euro ptr. un avocat inseamna citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.