ACTUALITATE 24 ianuarie 2011

Avem cele mai sigure şosele din ţară

de Covasna Media | 542 vizualizări
Numărul accidentelor grave petrecute în 2010 este în scădere faţă de anul 2009 cu 20% Potrivit unei statistici prezentate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Covasna numărul accindetelor grave petrecute în 2010 pe drumurile din judeţ este în scădere cu 20% faţă de anul 2009, iar numărul morţilor a scăzut şi el cu 7%. Conform acestei statistici 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, 89 au suferit răni grave, iar alte 27 au scăpat numai că răni uşoare în urma accidentelor în care au fost implicate.

Numărul accidentelor grave petrecute în 2010 este în scădere faţă de anul 2009 cu 20%

Potrivit unei statistici prezentate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Covasna numărul accindetelor grave petrecute în 2010 pe drumurile din judeţ este în scădere cu 20% faţă de anul 2009, iar numărul morţilor a scăzut şi el cu 7%.

Conform acestei statistici 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, 89 au suferit răni grave, iar alte 27 au scăpat numai că răni uşoare în urma accidentelor în care au fost implicate.

„Judeţul Covasna se află pe locul 40 în ţară la numărul accidentelor petrecute în judeţ, loc care arată că avem cele mai sigure drumuri din ţară, dar totuşi sunt câteva destul de periculoase. Este bine să circule oamenii cu prudenţă pe DN 11, ce leagă Braşovul de Bacău deoarece aici au loc cele mai multe accidente”, a precizat ofiţerul de presă Dumitru Ungureanu.

Poliţiştii rutieri spun că după DN 11 în topul drumurilor periculoase din judeţ urmează DN13 E (Vâlcele-Reci-Covasna), DN 12 (Sfântu Gheorghe-Miercurea Ciuc) şi DN 10 (Braşov-Buzău) cu un total de 25 de accidente grave petrecute.

Restul evenimentelor rutiere au avut loc, în cea mai mare parte, în interiorul localităţilor unde lider în clasament este municipiul Sfântu Gheorghe, cu 14 accidente, urmat de Târgu Secuiesc, cu 5 accidente.

Zilele fatidice: marţi şi vineri

Potrivit statisticilor realizate de Poliţia Rutieră, în 2010 cele mai multe accidente grave de circulaţie s-au produs în zilele de marţi şi vineri, de regulă între orele 14 şi 22.

Dumitru Ungureanu a mai menţionat că principalele cauze care au stat la baza accidentelor rutiere au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum (11 accidente, soldate cu 2 morţi şi 11 răniţi grav), traversarea neregulamentară a pietonilor (9 accidente, soldate cu 2 morţi şi 7 răniţi grav), pietonii surprinşi pe partea carosabilă (9 accidente, soldate cu 3 morţi şi 6 răniţi grav) şi neacordarea de prioritate vehiculelor (9 accidente, 1 mort şi 10 răniţi grav).

Ofiţerul de presă a apreciat faptul că pietonii indisciplinaţi şi şoferii vitezomani sunt principalii vinovaţi ai evenimentelor rutiere adăugând faptul că şoferii aflaţi în tranzit au fost mai puţin implicaţi în asemenea evenimente decât cei „autohtoni”.

Dumitru Ungureanu a încheiat cu faptul că respectarea normelor de circulaţie poate salva de cele mai multe ori vieţile celor aflaţi în trafic, dar şi persoanele aflate în apropiere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Razvan, 24 ianuarie 2011
daca sint strazile varza si se merge cu viteza a doua.
un cetatean, 24 ianuarie 2011
Ha,Ha,Ha,Avem cele mai sigure sosele din tara,si betivi,puturosi si mancatori de rahat stiu de ce,pentru ca avem cele mai multe gropi din tara,in soselele noastre,si nu suntem arheologi,iar daca nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.