ACTUALITATE 2 decembrie 2013

Avansări la ISU Covasna de Ziua Naţională

de Covasna Media | 321 vizualizări

Cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a organizat luni, 2 decembrie, ceremonia de înaintare în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a 17 cadre militare.

În conformitate cu Ordinul Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, următoarele cadre militare au fost avansate după cum urmează: în gradul de Locotenent-colonel: Mr. Timar Viorel; în gradul de Căpitan: Lt. Dumuţ Raluca; în grad de Maistru militar principal: M.m. cls. I Donciu Ştefan; în grad de Plutonier adjutant şef: Plt. adj. Nedelcu Nicolae; în grad de Plutonier adjutant: Plt. maj. Gucianu George; Plt. maj. Lupu Cristinel; în gradul de Plutonier major: Plt. Bacso Gyula; Plt. Cristea Adrian; Plt. Doru Claudiu; Plt. Druţu Teodora; Plt. Garai János; Plt. Glăjar Robert; Plt. Holban Cornel; Plt. Palhazi Lehel; Plt. Scurtu Sorin; Plt. Szabó-Karácsony Robert; Plt. Török Csaba.

Odată cu avansarea în grad a celor 17 militari, colectivul ISU Covasna s-a îmbogățit cu un absolvent al Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”, arma Pompieri: sublocotenent Borboly Béla-Claudiu.

Tânărul absolvent a depus jurământul militar şi va fi repartizat la Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului.

Totodată, pentru rezultate foarte bune obţinute la competiţiile sportive din cadrul M.A.I. de anul acesta, li s-au conferit distincţii onorifice următorilor pompieri covăsneni: Colonel Ganea Gheorghe şi Plutonier adjutant şef Druţu Gheorghe.

În discursul rostit în faţa întregului personal adunat pentru a participa la acest moment festiv, colonelul Sădean Vasile a menţionat că „în cariera unui militar, pe lângă înaintarea în funcţie, înaintarea în grad este un eveniment foarte important, care rămâne în memorie ca un moment de referinţă, mai ales de Ziua Naţională a României”.

Colegii prezenţi la ceremonia de avansare au avut ocazia de a-i felicita la rândul lor pe cei  care, începând cu această dată, au trecut la o nouă etapă a carierei militare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.