Autorităţile vor sprijinul Guvernului pentru reconstruirea Centrului de tratament din Vâlcele, distrus de incendiu
Prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, a declarat, marţi, că intenţionează să solicite sprijin financiar din partea Guvernului pentru reconstruirea Centrului de tratament din localitatea Vâlcele, care a fost distrus recent de un incendiu.
Ráduly István a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va elabora un proiect de hotărâre în acest sens, pe care îl va înainta Guvernului.
„Deja am trimis echipa care a evaluat pagubele. Mâine avem Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi în cadrul acestuia vreau să vin cu acea propunere, să pregătim împreună cu Consiliul Judeţean Covasna un proiect de hotărâre pentru acordarea unui sprijin financiar pentru reconstruirea clădirii care s-a ars”, a declarat prefectul Ráduly István.
Acesta a mai spus că în cadrul CJSU va fi prezentată evaluarea pagubelor provocate de incendiul din 21 mai a.c, menţionând că suma necesară pentru refacerea construcţiei urmează să fie stabilită de o echipă de experţi.
Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, incendiul a fost cauzat de un horn necurăţat corespunzător, care s-a supraîncălzit.
Viceprimarul comunei Vâlcele, Nicolae Cucu, a declarat, pentru AGERPRES, că flăcările au mistuit aproape în totalitate acoperișul şi estimează că pagubele se cifrează la circa 250.000 de euro.
„Intervenţia pentru stingerea incendiului a durat cam 6 ore. Au ars acoperişul, instalaţia de apă, mobilierul, practic toată partea de sus. Eu estimez că pagubele se cifrează în jur de 250.000 de euro (...) Valoarea construcţiei a fost de circa 800.000 de euro, iar incendiul a distrus cam un sfert. Repet, este o estimare personală. Urmează să împrejmuim zona şi să o curăţăm după finalizarea anchetei şi apoi să vedem de unde şi cum putem face rost de bani ca să refacem baza de tratament”, a declarat Nicolae Cucu.
Incendiul nu s-a soldat cu victime omeneşti, persoanele aflate în incintă reuşind să se autoevacueze.
Centrul de tratament a fost construit prin proiectul „Drumul apelor minerale” şi a fost inaugurat în anul 2014.