ACTUALITATE 5 octombrie 2020

Autoritățile introduc restricții suplimentare

de Covasna Media | 2493 vizualizări

Autoritățile introduc restricții suplimentare, în condițiile creșterii rapide a numărului de cazuri de coronavirus. Cer comitetelor județene pentru situații de urgență interzicerea evenimentelor private, obligativitatea muncii la domiciliu și închiderea restaurantelor în zonele cu peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Localitățile cu peste 3 cazuri la mie vor intra în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis:

  • Comitetele Județene se vor întruni în regim de urgență și, în funcție de situație (peste 1,5 cazuri la mia de locuitori) vor lua măsurile prevăzute în hotărârile de guvern – purtarea măștii în spații închise, carantinarea localităților cu peste 3 cazuri la mie, interzicerea evenimentelor private (nunți, botezuri), închiderea restaurantelor în interior.
  • Este în analiză suspendarea activității pentru 30 de zile a autorizației firmelor care nu respectă regulile
  • Instituțiile publice și private vor lua în considerare munca de la domiciliu, sau decalarea programului, în zonele în care sunt mai mult de 1,5 cazuri la mia de locuitori.
  • Evenimentele religioase vor avea loc fără participarea pelerinilor din alte localități
  • Controalele vor fi intensificate, vor fi făcute verificări de respectare a regulilor. 
  • Persoanele alese la scrutinul din 27 septembrie vor depune jurământul on-line, dacă sunt în carantină.

 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă, în contextul creșterii numărului de infectări zilnice.

Principalele declarații:

Nelu Tătaru: A fost analizată evoluția din ultima lună. S-au luat o serie de decizii, care includ, dincolo de urmărirea și evaluarea regulilor. Unii dintre noi nu au realizat că masca ne poate salva. Regulile care s-au impus trebuie să revină în actualitate. S-au făcut evaluări. Cetățenii care vin state cu risc ridicat, pentru 3 zile, pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 24h. Ceilalți vor sta în carantină 14 zile. Evaluarea fiecărui caz se va face de direcția de sănătate publică a fiecărui județ.

(Sursa: biziday.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.