ACTUALITATE 28 ianuarie 2020

Autorii unor infracțiuni de înșelăciune, identificați de polițiști

de Covasna Media | 984 vizualizări

La data de 24 ianuarie 2020, în jurul orei ora 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel 112 către o femeie în vârstă de 50 de ani, despre faptul că a fost victima unei infracțiuni de înselăciune.

Deplasându-se la fața locului polițiștii au constatat faptul că în incinta unui magazin din Municipiul Sfântu Gheorghe un  bărbat necunoscut și-a manifestat dorința de a cumpăra o sticlă de băutură alcoolică, care avea un preț de achiziție semnificativ.

Acesta a plătit folosind o bacnotă de 500 de lei și i-a fost înmânat restul iar, pe motiv că băutura este prea scumpă a anulat cumpărarea și a solicitat să-i fie înapoiată bancnota cu care a plătit bunul achiziționat, restituind doar o parte din suma de bani primită ca rest.

În momentul în care a primit bancnota, a părăsit imediat incinta magazinului.

Constatând că lipsește o sumă de bani, persoana vătămată a ieșit din magazin dar persoana respectivă părăsise zona, împreună cu o altă persoană necunoscută, cu un  autoturism despre care nu a putut da detalii cu privire la marcă sau număr de înmatriculare.

În urma investigaților desfășutate polițiștii au identificat autorii faptelor, respectiv trei bărbați, cu vârstele între 30 și 39 de ani din comuna Pantelimon județul Ilfov.

Totodată s-a stabilit faptul că la data de  de 25 și 26 ianuarie 2020, bărbații au săvârșit două infracțiuni de înșelăciune în incinta unor benzinării din municipiul Sfântu Gheorghe și din orașul Întorsura Buzăului folosind același mod de operare.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, persoanele în cauză, au fost depistate și reținute pe DN 10, pe raza localității Chirlești din județul Buzău, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Față de doi dintre suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentați organelor judiciare competente în vederea dispunerii măsurilor legale, iar instanța a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Suspecții figurează cu antecedente penale.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. 

În context, pentru a nu deveni victima unei astfel de infracțiuni polițiștii vă informează cu privire la următoarele aspecte:

• Număraţi întotdeauna banii înainte de a încheia tranzacţia, chiar şi de mai multe ori dacă este cazul.

• Nu „schimbaţi” bani necunoscuţilor deoarece există riscul să fiţi victima unei înşelăciuni.

• În cazul în care sunteți victima unei astfel de infracțiuni, sunaţi imediat la 112.

Reţineţi cât mai multe detalii referitoare la persoanele care au comis fapta pentru a le comunica poliţiştilor. Sunt importante semnalmentele autorilor, dacă erau mai multe persoane, precum și marca, culoarea și numărul de îmatriculare a autoturismelor pe care l-au folosit.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.