ACTUALITATE 3 aprilie 2019

Autor de infracțiuni reținut de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 2740 vizualizări

În data de 25.03.2019, polițiștii din comuna Barcani au fost sesizați  de către o persoană din localitate, despre faptul că la data de 24.03.2019 autori necunoscuți au pătruns în locuința sa, de unde au sustras două ceasuri și o brățară, în valoare de aproximativ 900 lei.

Din primele verificări, echipa care s-a deplasat la fața locului a stabilit că în data de 24.03.2019 persoana vătămată a observat că de pe o masă dintr-o încăpere a locuinței sale lipsesc bunurile sus-amintite, însă nu a depus nicio sesizare. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că furtul a fost comis în data de 24.03.2019 de către un bărbat în vârstă de 25 ani, din com. Barcani, care, profitând de faptul că poarta de acces în gospodărie nu era asigurată, a intrat în locuință și a sustras bunurile menționate.

Autorul faptei se află sub control judiciar, deoarece în cursul anului 2018 mai comisese două infracțiuni, de lovire, respectiv violare de domiciliu.

Având în vedere starea de fapt, ținându-se cont de faptul că persoana a mai comis o altă infracțiune de natură să producă un ecou negativ în comunitate, și ca urmare a reacției ferme a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Înt. Buzăului, în data de 26.03.2019 Judecătoria Înt. Buzăului a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a persoanei în cauză, care a fost depusă în Arestul I.P.J. Covasna.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art 228, alin. 1 coroborat cu art. 229, alin. 2, lit. b, din Codul Penal, cu aplicarea art. 41, alin.1 Cod Penal, reușindu-se și recuperarea prejudiciului.

Foto arhivă

(Sursa: IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.