Autoliv Sfântu Gheorghe face 45 de angajări pe săptămână
Autoliv a investit 1 milion de euro în pregătirea forţei de muncă din judeţul Covasna şi îşi propune să ajungă la o mie de angajaţi la finele acestui an.
Autoliv România a investit 15 milioane de euro în fabrica de volane de la Sfântu Gheorghe, ajungând deja la un număr de 600 de angajaţi, selectaţi din întreg judeţul. „Ţinta noastră este să ajungem la 1.000 de angajaţi până la finele acestui an, iar la jumătatea anului viitor să avem deja 1.500 de angajaţi. Facem în jur de 45 de angajări în fiecare săptămână”, ne-a declarat Ionel Fierbinţeanu, directorul general al Autoliv România. În urma extinderii de la Sfântu Gheorghe, Autoliv va ajunge la un număr de 5.000 de locuri de muncă create în România, dorinţa companiei fiind ca acest număr să crească simţitor şi în anii care urmează.
Producţia va creşte până la 6.500 de volane pe zi
Compania a ajuns deja la o capacitate de producţie de 1.000 de volane pe zi – 750 pentru Volkswagen şi 250 pentru BMW. Cei doi clienţi vor acoperi şi în anii următori o mare parte din capacitatea de producţie a societăţii. Pentru mijlocul anului viitor, conducerea companiei doreşte o creştere a productivităţii şi şi-a fixat între obiective ca de pe poarta fabricii să iasă în fiecare zi 6.500 de volane. Fabrica Autoliv din Sfântu Gheorghe are o suprafaţă totală de 37.000 mp de teren, din care 12.000 mp construiţi.
Şcolarizare şi salariu în aceaşi timp!
„Sunt zece săptămâni de şcolarizare pentru angajaţii noştri, în care noi le plătim salariul şi suportăm costurile materiilor prime folosite de ei pentru a învăţa”, spun reprezentanţii subsidiarei locale a concernului suedez. La un număr de o mie de angajaţi fixat pentru finele acestui an, Autoliv România investeşte un milion de euro doar în pregătirea forţei de muncă din judeţul Covasna. Firma caută în continuare muncitori cu experienţă în cusătorie, în industrie, specialişti în domeniul turnătoriei şi injectării, mecanici şi ingineri de proces, mentenanţă, calitate sau logistică.
„Munca la Autoliv impune multă responsabilitate şi atenţie la detalii, pentru că prin tot ceea ce facem – centuri de siguranţă, chingi pentru acestea, airbag-uri, volane, sisteme active de protecţie a pasagerilor – contribuim în fiecare an la salvarea câtorva zeci de mii de vieţi”, subliniază reprezentanţii companiei.
Cea mai importantă multinaţională care activează în judeţ
Autoliv România şi-a bugetat pentru acest an o uşoară creştere a cifrei de afaceri, de la 434 de milioane de euro în 2011 la 440 de milioane de euro. Compania îşi desfăşoară activitatea în cinci locaţii din ţară, având în total şapte fabrici (patru în Braşov şi câte una în Prejmer, Lugoj şi Sfântu Gheorghe), două centre de inginerie şi dezvoltare (în Braşov şi Timişoara), un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru organizaţiile din România şi din Europa.
Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă la nivel mondial, a avut anul trecut vânzări totale de 8,23 miliarde de dolari, comparativ cu 7,2 miliarde de dolari în anul anterior, potrivit raportului financiar al companiei. Grupul Autoliv are 48.000 de angajaţi în cele 80 de fabrici din 29 de ţări în care activează în prezent, fiind cel mai important concern multinaţional care activează în judeţul Covasna.