ACTUALITATE 28 aprilie 2020

Autoliv România a donat viziere personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”

de Covasna Media | 2530 vizualizări

După ce, recent, a anunțat într-un comunicat de presă că a început producția de măști și viziere pentru proprii angajați din România, Autoliv – unul dintre cei mai importanți angajatori din județ, a donat luni, 27 aprilie, 800 de viziere Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe.

Peste 2500 de viziere/zi produce Autoliv pentru angajații săi din întreaga Europă

Cu toții trecem prin vremuri dificile, pline de incertitudine, dar la Autoliv credem cu tărie în capacitatea noastră de a găsi mereu un mod de a răspunde provocărilor. Din poziția de lider global în domeniul siguranței auto, am avut mereu capacitatea de a ne adapta procesele de producție nevoilor pieței. Acest lucru, coroborat cu urgența găsirii de soluții în fața virusului COVID-19, ne-a determinat să căutăm moduri în care putem să ne exploatăm eficient cunoștințele și capabilitățile. Cum angajații sunt principala noastră resursă, sănătatea și siguranța lor rămâne prioritatea numărul 1 a companiei”, declară Răzvan Arsene, Director General Autoliv România despre producția de măști și viziere, pe care Autoliv le realizează în unitățile sale de producție.

Astăzi, la Brașov suntem pregătiți să producem 2500 de viziere/zi. Acestea vor fi furnizate colegilor din toate organizațiile europene ale Autoliv, deci și în toate fabricile din România,  dar în același timp o serie de viziere vor fi donate unităților medicale din localitățile în care compania noastră activează în România. Am făcut acest lucru deja la Lugoj, Brașov și Sfântu Gheorghe. În spitalul din reședința județului Covasna au ajuns deja 800 de viziere”, a completat Răzvan Arsene.

Viziera, un element important al echipamentului de protecție 

Demersul companiei Autoliv este unul nu doar apreciat, ci și util, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”. 

Măștile vor ajunge la personalul medical și vor fi distribuite în mai toate zonele. Categoric, este un gest util. Viziera face parte din setul de echipament de protecție. În principiu, acestea au rol de a împiedica împrăștierea virusurilor și protejează fața”, a spus luni managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Reprezentantul spitalului a punctat și că pentru următoarea lună, unitatea medicală dispune de suficiente echipamente de protecție, dar și că, în continuare, vor fi binevenite orice fel de acțiuni similare, pentru că lupta împotriva COVID-19 va continua în spitale și după încheierea stării de urgență. 

În momentul de față, ca echipament de protecție suntem acoperiți în ceea ce înseamnă perioada următoare. Avem suficiente seturi de echipamente pentru întreg personalul medical expus. Noi deja ne gândim în perspectivă, ca în perioada următoare, pentru că vrem să fim acoperiți din acest punct de vedere, să nu ducem lipsă de astfel de materiale. După data de 15, de când este preconizat că o să fie mai lejere restricțiile, noi, ca și personal medical, va trebui să ne asigurăm în continuare și să ne luăm măsuri de protecție în lunile următoare”, a explicat András-Nagy Róbert. 

Autoliv este lider mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă, fabrică și livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranță, volane și sisteme de protecție a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, având circa 10.000 de angajați, dintre care circa 1.600 la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.