ACTUALITATE 25 ianuarie 2017

Aur şi bronz pentru o sportivă din Sfântu Gheorghe la Triatlon de iarnă

de Covasna Media | 1292 vizualizări

Koncz Monika din Sfântu Gheorghe a reușit să cucerească la sfârșitul săptămânii trecute două medalii foarte importante la Cupa Europeană de Wintertriathlon și la Campionatul Național de Wintertriathlon, ambele competiții organizate la Cheile Grădiștei, în 21 şi 22 ianuarie a.c.. În palmaresul sportivei și-au făcut loc o medalie de bronz la Cupa Europeană, dar și aurul și titlul de campioană națională la Wintertriathlon 2017.

„Competiţia a fost foarte frumoasă. A avut o organizare foarte bună şi vremea a ţinut cu noi. Am avut adversari puternici, deci pot să spun că per total chiar a fost excelent. (...) Mă bucur foarte mult că am reuşit să termin pe locul 3. Anul trecut am participat la mondiale şi acolo am reuşit să ies pe locul 6. Speram ca anul acesta să fiu măcar pe podium la Campionatul European sau la Cupa Europeană. Sunt foarte fericită şi pentru că pe parcursul cursei am fost pe locurile 4 sau 5, dar ultima probă, cea de schi fond, care e şi proba mea preferată pentru că am făcut schi fond ca sport de performanţă, m-a ajutat să depăşesc adversarul, o slovacă. Astfel am ajuns pe podium, pe locul 3”, ne-a declarat Koncz Monika.

Site-ul oficial al concursului european, www.etu.triathlon.org, descrie cursa sportivei din Sfântu Gheorghe ca „un masterclass în materie de schi”, precizând în acelaşi timp că dacă „traseul ar fi fost ceva mai lung, fără îndoială imensa putere şi tehnica de care a dat dovadă ar fi adus-o pe sportiva din România şi mai aproape de aur”.

În vârstă de 35 de ani, Koncz Monika a început să participe la competiţiile de triatlon de vară doar în urmă cu patru ani, iar la concursurile de triatlon de iarnă de doar doi ani. „Din păcate, la astfel de competiţii nu sunt foarte mulţi concurenţi pentru că este triatlon, adică sunt trei probe foarte grele. Iarna, poate alergarea şi bicicleta mai merg, dar sunt puţini care practică schi fond”, ne-a mai spus aceasta.

Sezonul competiţional abia începe pentru Koncz Monika. În 28 ianuarie a.c., ea va fi prezentă şi la Campionatul European de Winter Triatlon din Estonia. „Acesta o să fie un concurs şi mai puternic pentru că este un Campionat European, care se organizează o singură dată pe an. Din acest motiv, spre deosebire de Cupa Europeană care are mai multe competiţii într-un an, Campionatul este mult mai greu. O să fie şi mai mulţi participanţi. Eu sper că o să mă clasez printre primele 5, chiar dacă nu neapărat pe podium”, ne-a mai dezvăluit sportiva din Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Facebook, Zoltán György

Koncz Monika (2)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.