ACTUALITATE 24 martie 2022

Au reînceput lucrările la Stadionul mic din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1842 vizualizări

Lucrările la stadionul mic din cartierul Simeria al municipiului Sfântu Gheorghe au fost reluate, a anunțat primarul  Antal Árpád. Pe lângă teren de fotbal și de handbal, locația va avea, printre altele, și un hotel sportiv, parcare subterană și zid de cățărare. 

„Veşti bune în ceea ce priveşte stadionul mic din cartierul Simeria! După rezolvarea tuturor piedicilor birocratice, în această primăvară au fost reluate lucrările de construcţie.

În urma unei colaborări între Primăria Sfântu Gheorghe, Ministerul Dezvoltării şi cel al Educaţiei, aici se va construi un mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, un magazin cu articole sportive la parter; teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire de birouri.

De asemenea, Clubul Sportiv Şcolar îşi va muta aici sediul, urmând să aibă la dispoziţie o clădire multifuncțională, cu spații de antrenamente și săli de sport, dar și teren de handbal și fotbal”, a anunțat miercuri, prin intermediul paginii sale de Facebook, primarul Antal Árpád. 

Anunțul că lucrările vor fi reluate a fost făcut public luna trecută. 

A trebuit să reziliem contractul, să facem expertize, să reluăm. (...) Acolo sunt două investiții. Este o investiție a primăriei, pe aceeași locație, și este o investiție a Ministerului Educației. Ambele au fost reziliate, ambele au fost re-licitate, ambele au fost recontractate acum. Avem garanția că putem continua împreună și partea Ministerului și partea orașului. În ceea ce ne privește, noi punem la dispoziție fondul în funcție de constructor, iar în ceea ce privește Ministerul, o să rezolvăm să nu fie probleme de finanțare”, a declarat atunci primarul Antal Árpád. 

Stadionul mic din cartierul Simeria a intrat în 2010 în reabilitare după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant. În 2013 lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, iar demersurile au continuat apoi în etape. 

Autoritățile au mai spus că lucrările nu se vor încheia anul acesta, iar în final, investiția se va ridica la aproximativ 10 milioane de lei (cu TVA inclus).

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.