ACTUALITATE 14 noiembrie 2012

Au plecat ciorile din Parc

de Covasna Media | 359 vizualizări

Acţiunile Asociaţiei „Rara Avis” au dus la dispariţia ciorilor din Parcul Central.

Se pare că munca Asociației „Rara Avis” a dat rezultate – nu mai sunt ciori în Parcul Elisabeta. Acțiunea de alungare a păsărilor ține din luna august, iar în toate aceste luni seară de seară cei de la Rara Avis, precum și voluntarii, cutreieră parcul în lung și în lat cu reflectoare și lanterne pentru ca păsările nedorite să își găsească alt loc de dormit, nu copacii din parc.

Președintele „Rara Avis”, Kelemen László, spune că în acțiunea de alungare a ciorilor sunt așteptați să se implice și localnicii, munca nu este grea, fiind nevoie doar de o lanternă puternică. „Am dovedit faptul că păsările odată alungate nu se mai întorc. Scopul nostru final este acela ca păsările să nu mai înnopteze în oraș. Un lucru deloc de neglijat este faptul că prin această măsură salvăm și copacii din parc pentru că excrementele acestor păsări omoară încet-încet brazii” – a explicat Kelemen László.

Cei care doresc să se alăture acțiunii de alungare a păsărilor pot merge în fiecare zi în Parc de la ora 17:30, înarmați cu o lanternă puternică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.