ACTUALITATE 17 noiembrie 2016

Atenție la înșelăciuni!

de Covasna Media | 151 vizualizări

Joi, 16 noiembrie 2016, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 70 de ani, despre faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

Din primele cercetări s-a stabilit că în urmă cu două zile, victima a fost contactată telefonic de către un individ care s-a prezentat ca fiind o persoană din Ungaria și, invocând faptul că ar avea probleme și s-ar afla cu copilul bolnav la un spital din Târgu Mureș pentru o operație, l-a rugat pe bătrân să achiziționeze coduri de reîncărcare în valoare de 10 euro pe care să i le comunice telefonic. Victima a fost indusă în eroare având în vedere că acesta are un ginere care locuiește în Ungaria și i s-a părut că vocea individului de la telefon seamănă foarte mult cu a acestuia.

Escrocul, motivând că are nevoie disperată de codurile de reîncărcare pentru că trebuie să dea multe telefoane pentru a rezolva ”problema”, iar el nu se poate deplasa pentru a achiziționa credit, victima a dat curs solicitării și i-a comunicat telefonic acestuia, nu mai puțin de opt coduri de reîncărcare.

Prejudiciul este estimat la circa 380 de lei, iar în cauză se continuă cercetările pentru identificarea făptașului și tragerea acestuia la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs imediat unor astfel de solicitări. Nu vă lăsați pradă emiilor de moment de a-i ajuta pe cei care pretind că au o problemă gravă, ci încercați să faceți câteva verificări pentru a stabili dacă situația expusă de astfel de indivizi este reală. Luați imediat legătura cu ruda care pretinde a vă fi contactat și asigurați-vă dacă, într-adevăr, aceasta are probleme.

De asemenea, le recomandăm cetățenilor să informeze persoanele vârstnice din familie despre aceste cazuri de înșelăciuni, pentru a le pune în gardă și să nu se lase păcăliți în asemenea situații.

Dacă sunteți victima sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei infracţiuni, sesizați poliția prin numărul unic de urgență 112.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliţie Marin Nicoleta

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.