ACTUALITATE 28 mai 2015

„Atelier”-ul se deschide pe ritmuri de jazz

de Mirela Cara | 219 vizualizări

Trei artiști de marcă, din trei țări diferite, deschid Festivalul „Atelier” cu concertul „Common Ground”

Ca orice festival care se respectă, „Atelier” marchează începutul unei noii ediții, cea de-a XXII-a, printr-un concert cu muzică de calitate, cu care publicul se va putea delecta în seara zilei de marți, 2 iunie, când pe Scena Mare a Teatrului vor urca trei mari nume ale jazzului internațional: Luiza Zan (voce – RO), Sárik Péter (pian – HU) și Alex Harding (saxofon bariton – SUA). „Se regăsesc pe scenă trei muzicieni, dinte care cel puțin doi sunt de referință pentru țările din care vin. Pot să vă spun că Sárik Péter a câștigat alaltăieri încă un premiu Fonogram împreună cu Berki Tamás. Imediat după această reușită vine la Sfântu Gheorghe”, a declarat interpreta de jazz Luiza Zan.

Concertul „Common Ground”, cum este intitulat, face parte dintr-un turneu care se desfășoară în perioada 31 mai – 7 iunie în cinci orașe din țară: Brașov, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Satu Mare și București, la „Green Hours Jazz Fest” 2015.

„Common Ground” se anunță ca o întâlnire specială între trei figuri proeminente de jazz și reprezintă un model de multiculturalitate, fiind vorba de artiști din țări diferite, care vorbesc aceeași limbă: muzica.

Alex Harding, un extraordinar saxofonist-bariton, care a colaborat cu titani ai jazzului, de la Roy Hargrove & Bob Stewart, la Aretha Franklin, este renumit în New York, atât în binecunoscutele sale cluburi de jazz, cât și pe strălucitorul Broadway. Prezent la conferința de presă de joi, prin care s-a punctat o dată în plus începutul festivalului „Atelier”, jazzmanul și-a exprimat încântarea de a se întâlni cu publicul din Sfântu Gheorghe și a precizat că este convins că va fi o seară în care toată lumea se va simți bine. „E o plăcere să mă aflu aici. Nu am mai cântat la Sfântu Gheorghe înainte. Am mai fost în câteva orașe din România, dar la Sfântu Gheorghe este prima oară când voi cânta și abia aştept să ofer puțină muzică de calitate alături de Luiza și Péter”, a spus artistul.

Pianist și compozitor extrem de apreciat și unul dintre cei mai cunoscuți și aclamați muzicieni de jazz din Ungaria, Sárik Péter, cu care Luiza Zan, care nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru publicul de la noi, a mai avut și alte colaborări, li se va alătura în seara de marți celor doi artiști pentru ca, împreună, să ofere clipe de neuitat unui public care gustă din plin acest gen de muzică. „Comunitatea amatorilor de jazz, a fanilor de jazz și a muzicienilor de jazz din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai fervente din toată țara. Aici lumea cântă cu preponderență jazz. Mai degrabă jazz decât altceva. Asta este sigla orașului din punct de vedere muzical și eu de-aia stau aici”, a spus Luiza Zan, care la rândul ei și-a exprimat entuziasmul și nerăbdarea de a experimenta noi emoții alături de cei ce vor fi prezenți la concert.

Cei care nu și-au procurat încă bilete pentru concertul „Common Ground” o pot face de la casieria teatrului, vineri, luni și marți, între orele 12.00-13.00 şi 17.00-19.00. De asemenea, își pot face rezervări la numărul de telefon 0267315324. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

pag IV 1 sus Luiza Zan

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.