ACTUALITATE 26 februarie 2010

Asociaţiile de proprietari din Sf. Gheorghe, somate la semnarea de contracte

de Covasna Media | 770 vizualizări
26feb2010-salubritateAsociaţiile de proprietari din Sfântu Gheorghe vor trebui să încheie contracte pentru păstrarea curăţeniei şi îngrijirea spaţiilor verzi ce le aparţin, în caz contrar fiind pasibile de amenzi. Primarul Antal Arpad doreşte ca asociaţiile să se alinieze unor reguli ale oraşului, astfel încât acesta din urmă să capete un aspect din ce în ce mai plăcut. Prin urmare, Primăria a elaborat un plan care prevede că asociaţiile

26feb2010-salubritateAsociaţiile de proprietari din Sfântu Gheorghe vor trebui să încheie contracte pentru păstrarea curăţeniei şi îngrijirea spaţiilor verzi ce le aparţin, în caz contrar fiind pasibile de amenzi.

Primarul Antal Arpad doreşte ca asociaţiile să se alinieze unor reguli ale oraşului, astfel încât acesta din urmă să capete un aspect din ce în ce mai plăcut. Prin urmare, Primăria a elaborat un plan care prevede că asociaţiile vor încheia, până la 31 martie, contracte referitoare la îngrijirea spaţiilor verzi şi păstrarea curăţeniei, fie cu societatea de salubritate Tega, fie cu municipalitatea. Municipalitatea va transmite, în acest sens, scrisori către toate asociaţiile de proprietari, astfel încât să le înştiinţeze în mod oficial de obligativitatea încheierii contractelor.

În cazul asociaţiilor care vor alege varianta Tega, cei de la salubritate se vor ocupa ca spaţiile din jurul blocurilor să fie permanent îngrijite, iar în cazul în care va fi ales contractul cu Primăria, se va consfinţi, de fapt, varianta prin care asociaţiile îşi vor lua asupra lor întreaga responsabilitate pentru curăţenie, ceea ce-i va obliga pe locatari să se îngrijească de aceste spaţii. În ceea ce priveşte asociaţiile care vor dori să încheie contracte cu Tega, preţul lunar al serviciilor societăţii va fi de 1,55 de lei/fiecare locuitor.

„Dorim ca spaţiile din jurul blocurilor să fie curate, aranjate. În această iarnă, lucrătorii de la Grădinăria Sfântu Gheorghe au confecţionat aproximativ 1.000 de metri de garduri şi vom da aceste garduri asociaţiilor de proprietari care se îngrijesc de curăţenia spaţiilor verzi”, a explicat primarul Antal Arpad, arătând că se doreşte eliminarea gardurilor din fier, care sunt destul de periculoase, mai ales pentru copii.

Potrivit primarului, în acest moment aproximativ 30% dintre cele peste 170 de asociaţii de proprietari din Sfântu Gheorghe au încheiate contracte cu Tega, însă este vorba despre asociaţiile mai mici, în vreme ce probleme sunt la asociaţiile mai mari. În cazul asociaţiilor care nu vor încheia contracte, municipalitatea fie va considera că preferă contractul cu Tega din oficiu, fie va aplica amenzi.

Monica Rizea

Sursa foto: obiectivbr.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pita-gora, 26 februarie 2010
Adevaratul primar e acela care stie sa gospodareasca banii stransi din taxa si impozite locale,salubritate etc,si nu sa inventeze noi si noi biruri ca Gaga.Cu TEGA sunt lamuriti cetatenii de curatenia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.