ACTUALITATE 25 octombrie 2015

Asociația de Tineret Ecou vă invită la film

de Covasna Media | 79 vizualizări

Proiecție-Kinedok-Turneul-de-la-Besence-@Jai-Bistrot

Seria documentarelor creative, marca KineDok, continuă la Sfântu Gheorghe.

Din vară, mai exact din 22 iulie, au loc la Sfântu Gheorghe proiecțiile KineDok – un proiect coordonat în țară de One World Romania, ce are loc și în Cehia, Croația, Slovacia și Ungaria. Au fost proiectate filme în pavilionul din Parcul Central Elisabeta, dar și la Pădureni, în cadrul taberei Masterclass, iar de la începutul toamnei, gazdă a fost Casa de Cultură Municipală Kónya Ádám.

Următorul film din program este „Turneul de la Besence” și va putea fi urmărit luni, 26 octombrie, de la ora 19:00. Protagonistul filmului este primarul satului maghiar Besence, Ignácz József, care a construit cu fonduri europene un teren de tenis în localitatea ce numără 126 de suflete și un șomaj de 98%.

Următoarele proiecții la Casa de Cultură Municipală sunt: pe 9 noiembrie, „Sugar Blues” și pe 7 decembrie, „Epuizați”.

KineDok este un program de distribuţie alternativă de filme documentare creative, care își propune să spargă barierele cinematografiei clasice și să aducă publicului documentare provocatoare, difuzate în locuri atipice. Proiectul se desfășoară în Europa Centrală și de Est. În fiecare dintre țări au fost stabilite mai multe spații neconvenționale, unul dintre acestea aflându-se la Casa de Cultură Municipală din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Asociației de Tineret ECOU.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.