ASIMCOV a început înscrierile pentru Festivalul cartofului de la Târgu Secuiesc
Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi „Ordinul cavaleresc al preparatelor în aer liber” din Transilvania au început pregătirile pentru Festivalul cartofului, ce va avea loc la sfârşitul acestei luni în municipiul Târgu Secuiesc.
Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat vineri că până acum s-au înscris peste 20 de echipe de bucătari profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate, iar taxa de participare constă în două sticle de vin, unul alb şi unul roşu.
Organizatorii vor asigura cartofii, lemnele de foc şi ceaunele pentru gătit, iar participanţii vor trebui să aducă celelalte ingrediente. Juriul va premia gustul şi aspectul preparatelor, modul de servire a acestora, decorarea meselor, originalitatea reţetelor, costumele şi buna dispoziţie a echipelor înscrise în concurs. Festivalul cartofului va avea loc pe data de 30 august a.c, iar înscrierile se pot face până în preziua concursului.
Vajda Lajos a menţionat că în luna septembrie va avea loc Festivalul tocăniţelor la ceaun în staţiunea Covasna, iar în octombrie, 'Parada cârnaţilor' la Sfântu Gheorghe, manifestările având ca scop promovarea gastronomiei locale şi dezvoltarea turismului.