ACTUALITATE 9 februarie 2010

Aseară, în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu-Gheorghe, lumânări şi flori la fotografia lui Marian Cozma

de Covasna Media | 470 vizualizări
09feb2010-cozmaAproximativ o sută de persoane s-au adunat aseară în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu-Gheorghe, pentru a aprinde o lumânare şi a aduce o floare la fotografia handbalistului Marian Cozma. Cei prezenţi - fani, suporteri şi sportivi din Sfântu-Gheorghe – au aprins câte o lumânare în memoria sportivului decedat pe 8 februarie la Veszprem, oraş ungar înfrăţit cu Sfântu-Gheorghe, şi au păstrat câte un moment de reculegere

09feb2010-cozmaAproximativ o sută de persoane s-au adunat aseară în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu-Gheorghe, pentru a aprinde o lumânare şi a aduce o floare la fotografia handbalistului Marian Cozma.

Cei prezenţi - fani, suporteri şi sportivi din Sfântu-Gheorghe – au aprins câte o lumânare în memoria sportivului decedat pe 8 februarie la Veszprem, oraş ungar înfrăţit cu Sfântu-Gheorghe, şi au păstrat câte un moment de reculegere în amintirea lui.

„A fost un mare handbalist al echipei naţionale şi al echipei Veszprem în ultima perioadă. Ceea ce vrem să transmitem din această zonă este un semnal extraordinar de reconciliere al celui care a fost un simbol pe care nu îl apreciem aşa cum trebuie în acest moment, dar eu vreau să dea Dumnezeu să nu uităm niciodată, să ne dăm seama că a putut fi o punte incredibilă de comunicare şi de relaţionare între cele două popoare şi naţiuni şi din acest motiv cred că moartea lui nu trebuie şi nu avem voie să fie în zadar”, a spus preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL Sfântu-Gheorghe, Mădălin Guruianu, organizatorul evenimentului.

Acesta a lansat sâmbătă un apel către toţi cetăţenii municipiului să vină la comemorarea sportivului, pentru a-i aduce un omagiu. La iniţiativă au răspuns atât sportivi – cum ar fi echipa de baschet Sepsi BC, cât şi alţi locuitori din municipiu.

„A fost un sportiv extraordinar şi în Ungaria şi în România şi noi cei care iubim sportul toţi suntem aici”, spune Farkas Csaba.

„Suntem în general iubitori ai sportului, fotbal, handbal, baschet, sportul în general. A fost o pierdere foarte mare pentru noi şi pentru lumea sportivă şi o să fim alături de el, o să revenim în fiecare februarie aici şi nu îl vom uita niciodată (…) când un om se pierde după asemenea faptă, parcă a fost un cutremur pentru tot sportul, şi nu numai”, a spus şi Haromszeki Csaba.

Marian Cozma a decedat anul trecut, pe 8 februarie, în oraşul maghiar Veszprem, după ce a fost înjunghiat în inimă. Tragedia s-a produs după ce hanbalistul român, în vârstă de 26 de ani, a intrat într-o altercaţie cu un grup de romi.

Ana Sidon

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.