ACTUALITATE 23 iulie 2012

Aproape 60 de cartuşe, două grenade şi o bombă, găsite într-o pădure din localitatea Breţcu

de Mediafax | 46 vizualizări

Aproximativ 60 de cartuşe, două grenade şi o bombă au fost găsite în pădurea din localitatea covăsneană Breţcu, pirotehnicienii ridicând întreaga muniţie.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, echipa pirotehnică s-a deplasat, joi, în urma unui apel la 112, primit de la un bărbat, în localitatea Breţcu, pentru ridicarea mai multor elemente de muniţie neexplodată.

După ce a fost cercetată o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, lucrătorii ISU Covasna au identificat şi ridicat două lovituri de aruncător de 82 milimetri, o bombă exploziv aruncător 82 milimetri, un proiectil perforant 37 milimetri, o grenadă incendiară, o grenadă ofensivă, 42 de cartuşe de 7, 62 milimetri şi 15 cartuşe 9 milimetri.

ISU Covasna atrage atenţia oamenilor ca, în astfel de situaţii, când găsesc elemente de muniţie neexplodată, să anunţe imediat incidentul la numărul de urgenţă 112, să nu atingă muniţia şi să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.