ACTUALITATE 28 septembrie 2016

Aproape 50 de firme au trecut prin Incubatorul de afaceri, înfiinţat în urmă cu zece ani

de Agerpres | 403 vizualizări

Aproape 50 de firme aflate la început de drum, majoritatea conduse de tineri întreprinzători, au trecut în ultimii zece ani prin Incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe, instituţie care a aniversat miercuri un deceniu de existenţă.

Incubatorul a fost înfiinţat în 2006 de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), într-o centrală termică dezafectată din Cartierul Simeria, prin Programului Naţional Multianual de Înfiinţare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri, iar acesta a fost locul de plecare al multor afaceri de succes şi iniţiative care au depăşit graniţele judeţului şi ale ţării.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că în cele trei cicluri de incubare au fost găzduite aproape 50 de firme, care au beneficiat de o serie de avantaje, cum ar fi facilităţi la plata chiriei şi consultanţă de specialitate. Unele dintre ele au reuşit să „crească” semnificativ şi şi-au continuat drumul pe cont propriu, iar altele au rămas în continuare în sediu, în calitate de chiriaşi.

Printre firmele incubate se numără o şcoală de scafandri, mai multe posturi de radio, ateliere de croitorie, o şcoală de şoferi şi un atelier de confecţionat cutii din carton.

Incubatorul a oferit, de asemenea, spaţii şi pentru găzduirea unor organizaţii sau instituţii care au venit în sprijinul mediului de afaceri, cum ar fi Biroul Comercial Ungar, biroul reţelei Enterprise Europe Network şi Asociaţia Incubatoarelor şi Centrelor de Afaceri din România. Tot aici s-au înfiinţat un incubator de economie socială, un centru de tip „hub”, precum şi mai multe asociaţii profesionale care au stat la baza dezvoltării unui număr de opt clustere, respectiv Clusterul Regional al Lemnului Pro Wood, Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy, Clusterul Regional al Produselor şi al Industriei Agroalimentare, Clusterul Transylvania Textile & Fashion, Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania”, Clusterul Ecoturistic, Clusterul Inovativ Regional Ambalaje – Tipografie – Design şi Clusterul de prelucrări metalice şi inginerie mecanică.

Aniversarea celor zece ani de existenţă a Incubatorului a fost marcată într-un cadru festiv, în prezenţa a numeroşi invitaţi, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, instituţiilor publice, sectorului bancar şi mediului de afaceri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.