ACTUALITATE 16 martie 2021

Aproape 50 de cadre didactice din județ, testate pozitiv la coronavirus de la începutul semestrului doi

de Daniela Luca | 1152 vizualizări

În rândul elevilor sunt 35 de cazuri de infectare, conform datelor IȘJ Covasna

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate la elevi și cadre didactice din județul Covasna, de la începutul celui de-al doilea semestru, a ajuns la 84, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Cazuri active în rândul acestora sunt în prezent 39.

Datele Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, furnizate marți, 16 martie, arată că de pe 8 februarie, de la începutul celui de-al doilea semestru, au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2 49 de cadre didactice din județul Covasna. Dintre acestea, 30 sunt încă bolnave. 

În rândul elevilor s-au înregistrat în total 35 de cazuri de infectare, iar 9 dintre ele sunt încă active, transmite IȘJ Covasna.

La finalul săptămânii trecute au intrat în scenariul roșu, de predare online, două clase de la Liceul „Mikes Kelemen” și două grupe de la Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” din reședința de județ, după ce trei cadre didactice și un elev au fost depistați pozitiv cu COVID-19, mai arată datele Inspectoratului Școlar Județean. 

Conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Educației, la nivel național, în săptămâna 8 - 15 martie, în unitățile de învățământ preuniversitar numărul preșcolarilor/elevilor confirmați COVID-19 a crescut cu 181 (media 22 cazuri/zi), în timp ce numărul personalului din învățământ confirmat COVID-19 a crescut cu 321 (media 40 cazuri/zi). În aceeași perioadă în 216 clase și grupe s-a suspendat activitatea față în față ca urmare a cazurilor confirmate, se arată pe edu.ro. 

Sursa foto: specials-images.forbesimg.com 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.