ACTUALITATE 8 februarie 2021

Aproape 40 de cazuri noi de COVID-19, raportate la final de săptămână

de Daniela Luca | 711 vizualizări

Raportările de la finalul săptămânii trecute au arătat că în județul Covasna au fost înregistrate 39 de cazuri noi de COVID-19 (7 vineri, 22 sâmbătă și 10 duminică). Cazuri active în județ erau duminică 255.

Potrivit Prefecturii Covasna, județul Covasna a raportat sâmbătă și opt decese la pacienți infectați cu SARS-COV-2. Este vorba despre persoane cu vârste între 59 și 92 de ani din Sfântu Gheorghe, Ilieni, Belin și Cernat. Toți aveau diverse comorbidități, cum ar fi insuficiență renală diabetică, obezitate sau ciroză hepatică. Decesele au survenit între 29 ianuarie și 4 februarie, dar au fost înregistrate în comunicatul de presă de sâmbătă, 6 februarie.

Informațiile publicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică au arătat că incidența de răspândire a noului coronavirus este de 0,74 la mia de locuitori în județul Covasna.

La final de săptămână, în județ s-au efectuat în total 220 de teste.

Cea mai recentă informare a autorităților arată și că 99 de persoane se aflau în izolare instituționalizată în unități spitalicești, în vreme ce alte aproape 300, suspecte de infecție cu SARS-COV-2, se aflau în carantină sau în izolare la domiciliu.

La nivel național, în aceeași perioadă, 5-7 februarie, au fost raportate 7.166 de cazuri noi de COVID-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.