ACTUALITATE 1 februarie 2019

Aproape 2.000 de amenzi aplicate pentru neplata parcării, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 590 vizualizări

Aproape 2.000 de şoferi au fost amendaţi, anul trecut, de Poliţia locală Sfântu Gheorghe pentru neplata taxei de parcare.

Potrivit unui bilanţ al Poliţiei Locale, au fost găsite 1.945 de autovehicule staţionate fără plată în parcările publice, iar, în urma notificărilor, 1.616 de proprietari au achitat suma de 15 lei, reprezentând contravaloarea taxei de parcare pe o zi.

Pentru parcările neachitate, respectiv pentru 329 de autovehicule, poliţiştii locali au întocmit procese verbale de contravenţie.

În ceea ce priveşte staţionarea autovehiculelor în zone nepermise, cum ar fi spaţiile verzi, anul trecut au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 92 de amenzi în cuantum de 14.850 lei şi 142 de avertismente scrise.

„Poliţia locală a mai aplicat amenzi în cuantum total de 63.510 lei, dar şi avertismente pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice, cum ar fi oprirea pe trotuar (227 abateri), oprirea interzisă (196), accesul interzis (105), oprirea în intersecţie (12), oprirea pe piste pentru biciclete (6), oprire în staţia mijloacelor de transport în comun (2), staţionare neregulamentară (2) şi oprire în dreptul marcajului continuu (1). În ceea ce priveşte oprirea pe trotuar, zonele cu cele mai multe sancţiuni au fost străzile Lázár Mihály, Fânului şi zona din faţa fostului sediu al BNR de lângă Cinema Arta”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii municipalităţii au mai precizat că, din 2018, sumele colectate din plata taxei de parcare la Sfântu Gheorghe sunt folosite în proporţie de 50% pentru digitalizarea instituţiilor de învăţământ, 25% pentru sprijinirea dezvoltării infrastructurii pentru biciclete şi 25% pentru accesibilizarea spaţiilor publice pentru persoanele cu dizabilităţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.