ACTUALITATE 4 februarie 2010

Aproape 13.000 de lei lunar pentru Adăpostul de Câini Comunitari

de Covasna Media | 220 vizualizări
Banii vin de la Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi reprezintă 75% din totalul heltuielilor 4feb2010-adapostÎn fiecare lună, Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe va sprijini funcţionarea Adăpostului de Câini Comunitari de la Câmpu Frumos cu 75% din costul cheltuielilor pe care acesta le presupune, respectiv cu 12.375 lei/lună, arătând că este important ca oamenii din oraş să se simtă în siguranţă şi să nu existe câini vagabonzi. Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilieri, începând din luna ianuarie

Banii vin de la Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi reprezintă 75% din totalul heltuielilor

4feb2010-adapostÎn fiecare lună, Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe va sprijini funcţionarea Adăpostului de Câini Comunitari de la Câmpu Frumos cu 75% din costul cheltuielilor pe care acesta le presupune, respectiv cu 12.375 lei/lună, arătând că este important ca oamenii din oraş să se simtă în siguranţă şi să nu existe câini vagabonzi.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilieri, începând din luna ianuarie intră în vigoare noul necesar de cheltuieli la Adăpost, iar acesta arată după cum urmează: cheltuielile pentru întreţinerea şi creşterea câinilor, calculate la o medie de 60 de câini, 6.300 de lei pe lună; pentru mâncare solidă specială, mâncare de întreţinere, medicamente şi servicii medicale, întreţinere boxe, spaţii canine, reparaţii, cheltuieli de consum şi organizare adăpost – 2.800 de lei; şi salarii pentru cinci oameni 7.400 de lei. În total, se ajunge la 16.500 de lei pe lună, din care 25% se angajează să suporte Asociaţia pentru animale Nez Perce, administratorul Adăpostului, şi restul CL.

Câinii sunt gata pentru adopţie

Adăpostul are nevoie de această sumă pentru a reuşi să acopere cheltuielile legate de animalele adăpostite aici. În urmă cu o lună, Adăpostul era plin până la refuz şi găzduia 68 de câini, faţă de capacitatea maximă fixată de 40 de câini.

Conducerea Adăpostului a arătat că din efectivul de câini toţi sunt pregătiţi pentru adopţie, atât din punct de vedere medical (vaccinări, deparazitări), cât şi din punct de vedere comportamental. Este vorba de căţei cu vârsta cuprinsă între 8 săptămâni şi 3 ani, pregătiţi pentru integrarea în familii cu copii sau fără, la curte sau în bloc, pentru pază sau companie.

Preşedintele Asociaţiei Nez Perce, Horia Kraus, îi ruga totodată într-un comunicat pe locuitorii oraşului care deţin pui proprii în curtea imobilului lor să nu îi abandoneze la poarta adăpostului, amintind că el a fost construit pentru câinii comunitari şi nu pentru câinii de care se plictisesc stăpânii lor sau cei născuţi din iresponsabilitate umană.

Adăpostul pentru câini a fost deschis la mijlocul lunii octombrie şi este un proiect la care Primăria a contribuit până acum cu 100.000 de lei şi a mai promis încă 150.000.

Ana Sidon

Teme articol: adăpost caini
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pam, 3 iulie 2011
bravo lor, ar trebui sa fie un exemplu pt.toata tara.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.