ACTUALITATE 24 septembrie 2015

Aproape 11.000 de lei adunaţi în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”

de Agerpres | 266 vizualizări

Aproape 11.000 de lei, care vor fi folosiţi pentru amplasarea unor panouri de baschet în municipiul Sfântu Gheorghe, au fost colectaţi în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun” desfăşurată săptămâna trecută, a anunţat joi conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că la această acţiune au participat un număr de aproape 320 de biciclişti, care au parcurs în total 892 de ture, însumând 8.920 de kilometri. Fiecare tură a fost recompensată cu bani de către sponsori, iar astfel s-au adunat aproape 9.000 de lei din donaţii individuale şi ale firmelor, la care s-a adăugat o contribuţie de 2.000 de lei din partea Fundaţiei Comunitare. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a 8-10 panouri de baschet ce vor fi amplasate în spaţiile publice din Sfântu Gheorghe.

„Foarte mulţi parteneri au contribuit la realizarea acestei acţiuni comunitare. (...) Am reuşit să strângem banii pe care ne-am propus să îi adunăm, deci ne-am atins scopul. Dar pe lângă acest scop, de a aduna bani pentru a face ceva bun şi util pentru comunitate, au existat şi alte scopuri, şi anume responsabilizarea oamenilor şi sensibilizarea lor la lucrurile comunitare, de a participa activ, de a dărui, a da din timpul lor, de a face un efort fizic şi material pentru a susţine aceste scopuri comunitare. Acţiunea s-a dovedit un succes, a atras foarte mulţi oameni şi sperăm ca şi în viitor să păstrăm acest trend crescător al numărului de participanţi”, a declarat Bereczki Kinga.

În cele cinci ediţii organizate până acum, Fundaţia Comunitară Covasna a mobilizat 1142 de ciclişti, care au parcurs în total peste 20.350 de kilometri şi au adunat împreună aproape 54.000 de lei. Banii au fost folosiţi pentru finanţarea unor proiecte comunitare, cum ar fi amplasarea unor suporturi pentru biciclete în şcoli, a unor parcuri de antrenament în aer liber şi locuri de joacă, pentru sprijinirea sportivilor talentaţi, a serviciului de îngrijire a bolnavilor, pentru acţiuni de protejare a pădurilor, dar şi pentru cumpărarea unui covor tatami pentru un club sportiv de arte marţiale, frecventat de aproape o sută de copii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dan, 26 septembrie 2015
bani sunt folositi in scop comunitar,deci comunitatea sa munceasca.d-ta cate ture ai facut?
R, 25 septembrie 2015
si sponsorii nu puteau sa dea banii fara sa se faca turele??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.