ACTUALITATE 13 august 2013

Apel umanitar – E nevoie de sânge A II Rh NEGATIV

de Covasna Media | 92 vizualizări

Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe face apel umanitar către persoanele cu grupa de sânge A II Rh NEGATIV să se alăture în salvarea vieţii bolnavei, donând sânge pentru D.M., în vârstă de 71 de ani, din Tg. Secuiesc, internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Tg. Mureş – Secţia Neurochirurgie, cu diagnosticul de Tumoră intracraniană.

Persoanele care doresc să contribuie la acţiunea de donare sunt rugate să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină, str. Banki Donath nr 15, în zilele lucrătoare (de luni şi până vineri), între orele 8,00-11,00.

Condiţii pentru donare: vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, stare de sănătate bună, fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni, fără băuturi alcoolice servite cu două zile înainte de donare.

Înainte de donare este OBLIGATORIU a se servi un mic dejun care să nu conţină alimente grase (slănină, untură, unt etc.), şi a se hidrata corespunzător cu cel puţin 500 ml de băuturi nealcoolice (ceai, apă, lapte, suc, cafea). Tot înainte de donare nu se fumează două ore.

Şansa vieţii bolnavei depinde de intervenţia chirurgicală ce presupune extirparea tumorii cerebrale. Operaţia nu poate avea loc fără a pune la dispoziţia Unităţii de Transfuzie a Spitalului Clinic de Urgenţă Tg. Mureş trei unităţi sânge AII NEGATIV!

Vă aşteptăm!

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.