ACTUALITATE 14 noiembrie 2013

Apel umanitar!

de Covasna Media | 162 vizualizări

Centrul de Transuzie Sanguină Sfântu Gheorghe face apel umanitar către persoanele cu Grupa de Sânge A II Rh pozitiv, respectiv B III Rh pozitiv să se prezinte la sediul instituţiei, în vederea întrajutorării bolnavilor M. I. în vârstă de 48 de ani, cu diagnosticul de Trombocitopenie severă, B.D. în vârstă de 68 de ani, cu dignosticul de Trombocitopenie şi Anemie severă, L. A. în vârstă de 81 de ani, cu diagnosticul de Trombocitopenie, P. Z. în vârstă de 54 de ani cu diagnosticul de Sarcom gambă şi  Trombocitopenie şi C. F. în vârstă de 46 de ani, cu diagnosticul de Hemoragie retiniană, toţi fiind din judeţul Covasna, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristof” Sfântu Gheorghe.

Bolnavii au nevoie urgent de preparate trombocitare obţinute pe aparatul de afereză. Avem nevoie de cel puţin 12 donatori cu Grupa de sânge AII Rh pozitiv şi 5 donatori cu Grupa de Sânge B III Rh Pozitiv.

Condiţii donatori: vârsta 18-60 de ani, greutate minimă 60 kg, stare bună de sănătate (fără medicamente luate în ultimele 2 săptămâni), mic dejun obligatoriu servit în ziua donării, fără grăsimi sau alcool servite cu două zile înainte de donare, hidratare corespunzătoare (cel puţin 500 ml de lichide, ingerate în dimineaţa donării – apă, ceai, lapte, suc, cafea).

Vă rugăm respectuos să ne oferiţi posibilitatea să-l ajutam!

Vă aşteptăm!

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.