ACTUALITATE 23 octombrie 2019

Apel pentru gestionarea corectă a deșeurilor de plante în perioada toamnei

de Covasna Media | 985 vizualizări

Deșeurile de plante din grădină sunt arse de obicei toamna, dar este recomandat să le manevraţi cu prudență, pentru că procesul poate fi dăunător sănătății, dar şi pentru că puteţi fi sancţionaţi. 

În acest sens, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori să respecte regulile de bună gospodărire a orașului în cazul depozitării sau eliminării deșeurilor de plante generate în perioada toamnei.

Conform reglementărilor în vigoare, deșeurile de legume şi plante din grădini trebuie reciclate la locul de producție prin compostare, cu excepția cazului în care provin din zonele verzi publice. Este strict interzis să amestecați deșeurile vegetale cu alte deșeuri!

Deșeurile de plante vor fi colectate de luni până vineri de către societatea de salubritate. Pentru deșeurile de plante de peste 1 metru cub, este posibilă închirierea de containere de 4 și 7 metri cubi la un preț de 50, respectiv 90 de lei. Deșeurile vegetale pot fi depuse gratuit atunci când sunt transportate la sediul TEGA din strada Energiei nr.2. Pentru mai multe informații despre eliminarea deșeurilor, consultați site-ul TEGA aici.

De asemenea, este strict interzisă arderea oricăror tipuri de deșeuri fără permisiune, cu excepția părților de plante bolnave sau atacate de dăunători (ramuri, lăstari, frunze și fructe) care provin din grădini, livezi și parcuri. Arderea părților de plante bolnave sau atacate este permisă între orele 10:00 și 15:00, la sfârșit de săptămână (sâmbata și duminică), astfel: ultimul weekend din luna martie, primele două din luna aprilie, ultimele două din luna octombrie, primul din luna noiembrie.

În cazul încălcării acestor reglementări, se pot aplica amenzi cuprinse între 150 și 300 de lei persoanelor fizice și de la 500 la 1.000 de lei persoanelor juridice.

Conform normelor din Regulamentul de bună gospodărire a orașului, locuitorii sunt obligați să mențină curate trotuarul, zona verde și şanţurile de lângă proprietatea pe care o folosesc.

Hotărârea privind privind instituirea Normelor de bună gospodărire pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe poate fi găsită aici.

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.