ACTUALITATE 5 iunie 2009

Apel la colaborare şi discutarea problemelor concrete

de Covasna Media | 346 vizualizări
Consilierii locali au discutat ieri pe marginea ordonanţei deconcentratelor

Schimbările impuse de ordonanţa deconcentratelor şi declaraţiile apărute în ultima perioadă pe marginea acestui subiect, la nivelul judeţului Covasna, au fost subiect de discuţie şi în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local Sf.Gheorghe, când unii consilieri locali au făcut apel la rezolvarea paşnică a problemelor sau la un dialog între toate partidele politice din judeţ Consilierul local PD-L, Valeriu Şerban, a făcut un apel ca toate partidele să se aşeze la masă

Consilierii locali au discutat ieri pe marginea ordonanţei deconcentratelor

Schimbările impuse de ordonanţa deconcentratelor şi declaraţiile apărute în ultima perioadă pe marginea acestui subiect, la nivelul judeţului Covasna, au fost subiect de discuţie şi în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local Sf.Gheorghe, când unii consilieri locali au făcut apel la rezolvarea paşnică a problemelor sau la un dialog între toate partidele politice din judeţ

Consilierul local PD-L, Valeriu Şerban, a făcut un apel ca toate partidele să se aşeze la masă şi să discute despre probleme concrete şi proiecte de dezvoltare a oraşului şi judeţului, lăsând la o parte disputele şi declaraţiile politice. „Haideţi să lăsăm deoparte politica, să facem treabă, haideţi să discutăm care sunt problemele comunităţii. Nu le vom rezolva dacă ne ciondănim, haideţi noi să facem administraţie. 99,99% din oameni sunt interesaţi de ce pun pe masă, de câte locuinţe sunt (...) Voi propune liderilor politici să ne vedem, să discutăm cu toate partidele, la fiecare a zecea zi, să vedem unde putem interveni”, a spus Valeriu Şerban.

Amintind de proporţiona litatea etnică pe care o invocă des liderii maghiari din judeţ când vine vorba de posturile de conducere din deconcentrate, consilierul a afirmat că ar fi fost bine dacă şi comunitatea românească ar fi avut un vicepreşedinte român la CJ sau un viceprimar, lucru care nu ar fi rezolvat total problemele, dar ar fi însemnat mult.

Un alt consilier, de data asta PCM, Bereczky Kinga, a afirmat şi aceasta că este împotriva modului de rezolvare a acestei probleme chemând oamenii în stradă, ci susţine mai degrabă varianta negocierilor şi discuţiilor, nu prin presă sau alte proteste care ar putea avea un impact negativ asupra relaţiilor dintre oameni şi ar putea degenera.

Deşi i-a dat dreptate consilierului român în multe aspecte ridicate, primarul Antal Arpad a subliniat că echilibrul de care a dat dovadă Şerban nu îi caracterizează pe alţi colegi de partid ai săi, iar în ceea ce priveşte sprijinul acordat de cele două partide de la guvernare nu au existat până acum prea multe rectificări de buget la CL, prin care să fie incluse sume de la Bucureşti alocate oraşului.

Pe de altă parte, primarul a făcut şi el apel la reprezentanţii PSD şi PD-L din cadrul CL să se delimiteze de o serie de afirmaţii „jignitoare“ făcute de liderii din judeţ ai partidelor la adresa Primăriei şi Consiliului Local, declaraţii despre care spune că nu ajută la buna înţelegere şi convieţuire în oraş.

În replică, consilierul PSD Rodica Pârvan a afirmat că primarul este cel care ar trebui să se delimiteze de politica pe care o face, şi să se ocupe în schimb de administraţie.

„Aşteptăm ca dvs să vă delimitaţi şi să daţi primul semnal şi atunci ne delimităm şi noi. Mă îngrozeşte tonul acesta care ar trebui temperat (...) în loc să facem administraţie, facem politică”, a spus Rodica Pârvan, făcând referire la declaraţiile lide rilor maghiari care acuzau că în unele posturi sunt puşi doar români.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ariel, 8 iunie 2009
draga silvia, din comentariul tau reiese ca romanii minoritari din covasna n-ar avea lideri radicali. mai despaducheste-i odata pe toti, si cu rabdare, te rog.
silvia, 8 iunie 2009
Imi pare rau sa spun,dar eu nu mai vad de nici un fel posibilitatea imbunatatirii relatiilor dintre maghiarii majoritari si romanii minoritari, aici in Secuime. Cu astfel de conducatori radicali, citeste integral
Ariel, 7 iunie 2009
Serban are dreptate, problema este daca asculta de vocea ratiunii domnii Baciu si Strachinaru?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.