ACTUALITATE 26 noiembrie 2008

Apartament închiriat degeaba

de Covasna Media | 919 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a renunţat la apartamentul pe care îl închiriase la Bruxelles în urmă cu trei ani, întrucât acest spaţiu nu mai fusese folosit de o perioadă îndelungată.

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a renunţat la apartamentul pe care îl închiriase la Bruxelles în urmă cu trei ani, întrucât acest spaţiu nu mai fusese folosit de o perioadă îndelungată. În acelaşi timp, după ce solicitase deja de mai multe ori revocarea hotărârii prin care fostul Consiliu adoptase înfiinţarea acestui birou, Prefectura Covasna a atacat în cele din urmă în contencios administrativ iniţiativa în cauză, pe motive de nelegalitate, instanţa urmând să stabilească legalitatea proiectului. Unele voci au acuzat că între biroul respectiv de reprezentare şi apartamentul închiriat de conducerea judeţului la Bruxelles ar exista o legătură şi că de fapt sar fi renunţat la chirie tocmai pentru că s-a atacat hotărârea, acuzaţiile fiind însă respinse de CJ ca nefondate. Potrivit preşedintelui CJ, Tamas Sandor, acest apartament nu are nicio legătură cu biroul pe care autorităţile judeţene intenţionau să îl deschidă în capitala ...

Consiliul Judeţean Covasna a renunţat la apartamentul pe care îl închiriase la Bruxelles în urmă cu trei ani, întrucât acest spaţiu nu mai fusese folosit de o perioadă îndelungată.

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a renunţat la apartamentul pe care îl închiriase la Bruxelles în urmă cu trei ani, întrucât acest spaţiu nu mai fusese folosit de o perioadă îndelungată. În acelaşi timp, după ce solicitase deja de mai multe ori revocarea hotărârii prin care fostul Consiliu adoptase înfiinţarea acestui birou, Prefectura Covasna a atacat în cele din urmă în contencios administrativ iniţiativa în cauză, pe motive de nelegalitate, instanţa urmând să stabilească legalitatea proiectului. Unele voci au acuzat că între biroul respectiv de reprezentare şi apartamentul închiriat de conducerea judeţului la Bruxelles ar exista o legătură şi că de fapt sar fi renunţat la chirie tocmai pentru că s-a atacat hotărârea, acuzaţiile fiind însă respinse de CJ ca nefondate. Potrivit preşedintelui CJ, Tamas Sandor, acest apartament nu are nicio legătură cu biroul pe care autorităţile judeţene intenţionau să îl deschidă în capitala Belgiei pentru reprezentarea judeţului, iar cele două chestiuni sunt total distincte. „În ultimul an nu s-a dus nimeni acolo şi nu sunt de acord să se plătească degeaba chirie”, a precizat Tamas. Apartamentul închiriat acum trei ani era folosit pentru a caza angajaţi ai CJ care au fost la specializare şi perfecţionare. Într-o adresă înaintată Prefecturii Covasna la sfârşitul lunii octombrie, conducerea judeţului susţine că având în vedere faptul că, în conformitate cu contractul intervenit în luna octombrie 2005 pentru închirierea apartamentului situat la Bruxelles, durata chiriei a expirat, doresc să renunţe la contract şi să predea cheile.

Iniţiativă controversată

Fosta conducere a judeţului a aprobat în ultima sa şedinţă dinaintea alegerilor locale înfiinţarea unui birou de reprezentare a judeţului la Bruxelles, care urma să fie susţinut de CJ. Rolul acestui birou era de informare a unităţilor administrativ teritoriale despre deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană respectiv Comitetul Regiunilor şi celelalte organisme ale UE, sprijinirea accesării proiectelor de interes local, întărirea reprezentării intereselor judeţului Covasna, stabilirea de contacte cu instituţiile europene care au rol semnificativ în derularea proiectelor importante pentru judeţul Covasna, precum şi stabilirea de parte neriate cu regiuni din cadrul UE în vederea derulării în comun a unor proiecte transnaţionale. Proiectul a atras critici din mai multe părţi, pe motiv că înfiin ţarea unui astfel de birou ar fi ilegală, inoportună şi nu acoperă nişte necesităţi reale, în plus există europarlamentari care să reprezinte judeţul la Bruxelles şi care să facă lobby. Biroul trebuia să aibă un angajat, prin concurs, cu un salariu de 2.805 euro, chiria biroului ar fi costat 1.200 de euro, plus 850 de euro a garsonierei angajatului. În total, suma esti mată pesntru susţinerea biroului era de peste 5.500 de euro lunar.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mozes, 27 noiembrie 2008
Sesizati Curtea de conturi. De ce nu se autosesizeaza Institutia prefectului? Oare, de ce? Nu mai au pe Codrin Munteanu. Iar specialistii unguri? Transparenta!
reluc, 26 noiembrie 2008
ar trebui chiria platita pe apartament sa ii fie imputata lui demeter. cu cei 5500 euro lunar s-ar mai putea amplasa cateva panouri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.