ACTUALITATE 7 mai 2010

Antal Arpad, supărat pe modalitatea demisiei directorului Urban Locato

de Covasna Media | 148 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, este nemulțumit de modul în care Kulcsar Terza Jozsef, directorul societății Urban Locato, înființată anul trecut după divizarea societății GospCom care devenise operator regional unic –, a ales să-şi dea demisia. Concret, Antal Arpad este deranjat de faptul că Kulcsar Terza Jozsef, deşi nu şi-a motivat demisia în scris, a ales să vorbească despre motivele acesteia în

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, este nemulțumit de modul în care Kulcsar Terza Jozsef, directorul societății Urban Locato, înființată anul trecut după divizarea societății GospCom care devenise operator regional unic –, a ales să-şi dea demisia.

Concret, Antal Arpad este deranjat de faptul că Kulcsar Terza Jozsef, deşi nu şi-a motivat demisia în scris, a ales să vorbească despre motivele acesteia în cadrul unei conferințe de presă.

„În demisia domnului Kulcsar nu există nicio motivație, în comisia economică a fost întrebat şi a refuzat să vorbească despre aceasta, deşi a ținut o conferință de presă, în aceeaşi zi, pe această temă. Nu cred că este corect să nu-ți motivezi demisia în fața Consiliului Local, care te-a pus pe funcție, dar să ai o motivație extrem de complexă în fața opiniei publice”, a arătat Antal Arpad.

Primarul a subliniat că Urban Locato nu s-a născut la inițiativa primarului ci din necesitate, prin divizarea GospCom pentru a putea intra în proiectul privind Operatorul regional la nivelul județului Covasna. Potrivit lui Antal Arpad, Urban Locato a funcționat pe un management defectuos, ceea ce a dus la intervenția Consiliului Local şi a comisiei economice din cadrul acestuia.

Consiliul Local a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute reducerea capitalului social al Urban Locato cu suma de 1.452.626 lei - adică de la 2.788.000 lei la 1.335.374 lei, prin anularea a 133.537 de părți sociale deținute de asociatul unic Municipiul Sfântu-Gheorghe.

Urban Locato a rămas şi fără aproximativ 750.000 de lei, bani obținuți prin protocol la înființarea societății și cinci imobile pe care le gestiona – imobilele de pe strada Banki Donath 27, Vila Cerbul, un imobil pe strada Korosi Csoma Sandor și un imobil vis a vis de Muzeul Secuiesc; în administrare i-au mai rămas totuşi 8 garaje și alte câteva spații.

Reprezentanții PCM au anunțat că vor contesta hotărârea Consiliului, pe care oricum nu au votat-o. Comisia economică l-a delegat pe viceprimarul Balinth Jozsef în verificarea activității Urban Locato, acesta urmând să întocmească raportul de activitate și să analizeze care sunt perspectivele și ce soluții de rezolvare a situației pot fi aplicate. Urban Locato are în prezent 29 de angaajați, iar prin reducerea obiectelor activității societății, unii îşi văd puse în pericol locurile de muncă.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.