ACTUALITATE 19 octombrie 2020

Antal Árpád: se închid restaurantele, sălile de spectacol și cele de jocuri de noroc

de Daniela Luca | 3286 vizualizări

Școlile din reședința de județ trec la scenariul roșu, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice 

Pentru că nivelul de răspândire al COVID-19 a depășit 3/1.000 de locuitori în municipiul reședință de județ, se impun o serie de măsuri noi. Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a anunțat luni că se vor închide, începând de marți, 20 octombrie, restaurantele și cafenelele în interior, sălile de spectacol și cele de jocuri noroc. Totodată, masca devine obligatorie în toate spațiile publice și toate școlile intră în scenariul 3, de învățare exclusiv online.

Antal Árpád a precizat că este a treia zi când la nivelul municipiului se depășește incidența de 3/1.000 de locuitori. Măsurile impuse vor rămâne în vigoare pentru următoarele două săptămâni.

„Probabil că ați primit mesajul RO-ALERT cu privire la faptul că, din nefericire, la nivelul municipiului, rata de incidență a depășit procentul de 3/1.000, ceea ce înseamnă că începând de mâine, la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, va trebui să purtăm masca și în spațiile deschise. Se vor închide restaurantele, sălile de spectacol, sălile de jocuri de noroc și în ceea ce privește învățământul se va trece la scenariul trei, învățământ exclusiv online. Conform Hotărârii de Guvern și a procedurilor, după două săptămâni se face o evaluare, iar în cazul în care vom ajunge sub 3/1.000, ceea ce sper că se va întâmpla, vom putea să reluăm viața conform scenariilor în care ne vom afla la momentul respectiv. Practic procentul a fost depășit deja sâmbătă. Suntem în a treia zi în care procentul este de 3/1.000 și din nefericire putem observa și la nivel local, la fel cum vedem și la nivel național și la nivel european, un trend crescător. La nivelul municipiului am avut ieri 3,38. Astăzi cifra este un pic mai scăzută, având în vedere că suntem după weekend. Nu avem cifrele pe azi încă sosite, dar oricum, în perioada următoare, în cele două săptămâni care vor urma, dacă avem grijă, sper că vom putea scădea sub 3/1.000”, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

La nivel județean, cea mai recentă raportare privitoare la situația COVID-19, de duminică, 18 octombrie, transmisă de Prefectura Covasna, cu date de la DSP, arată că incidența cumulată a cazurilor de infectare pentru ultimele 14 zile este de 1,68 /1000 de locuitori.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Bularca, 19 octombrie 2020
Câtă inconștiență! Cum să anunți oamenii la 3 zile distanță că s-a depășit rata de infectare?! Cum să stai 3 zile fără să iei măsurile necesare?! Vorbim despre un virus extrem de citeste integral
Rad Rad, 21 octombrie 2020
si de virus nu te poti ascunde , o sa il aiba toata lumea pina la urma
Rad Rad, 21 octombrie 2020
news flash: pina la urma tot murim, de virus de altceva, degeaba ne isterizam
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.