Antal Arpad plănuieşte schimbarea la faţă a municipiului Sfântu-Gheorghe
[singlepic=306,400,200,,left]Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că lucrările de reabilitare stradală a centrului oraşului vor fi finalizate chiar înainte de termenul execuţiei - 31 octombrie. Antal Arpad admite că actualele reparaţii creează un real disconfort cetăţenilor, însă este de părere că acesta trebuie asumat, în condiţiile în care se doreşte ca Sfântu Gheorghe să meargă înainte.
Primarul consideră că lucrările de reabilitare stradală a centrului oraşului vor fi finalizate chiar înainte de termenul execuţiei - 31 octombrie
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că lucrările de reabilitare stradală a centrului oraşului vor fi finalizate chiar înainte de termenul execuţiei - 31 octombrie. Antal Arpad admite că actualele reparaţii creează un real disconfort cetăţenilor, însă este de părere că acesta trebuie asumat, în condiţiile în care se doreşte ca Sfântu Gheorghe să meargă înainte.
„Probabil ar fi mai uşor să construiesc un oraş nou, decât să reconstruiesc un oraş în care trebuie să şi trăim în acelaşi timp. Timp de 20 de ani, însă, toată lumea s-a plâns în Sfântu Gheorghe că nu se întâmplă nimic aici, iar acum toată lumea se plânge că se întâmplă prea multe. Nu ştiu, s-ar putea ca lumea să-şi dorească revenirea fostului primar şi să fie linişte şi pace, să nu mai meargă buldozerele”, a declarat Antal Arpad.
Primarul a ţinut să clarifice totodată eventualele speculaţii referitoate la anumite câştiguri ascunse în ceea ce priveşte lucrările din centrul oraşului, arătând că cele două firme executante, SC Valdek SA şi SC Drumuri şi Poduri SA au câştigat licitaţia ţinută pentru atribuirea lucrărilor, care se realizează printrun contract cadru, cu fonduri exclusiv de la bugetul local.
Referindu-se la lucrările ce se realizează în Sfântu Gheorghe, primarul a arătat că în prezent se derulează lucrări subterane de schimbare a sistemului de apă-canalizare pe 11 străzi din oraş, pe alte 11- lucrări de reabilitare, existând totodată o serie de străzi pe care se modernizează iluminatul public şi realizându-se pregătiri pentru construirea a nouă terenuri de joacă. Pentru 2010, Antal Arpad a anunţat reabilitarea Podului de la Gară, parte a DN 12 şi a străzilor adiacente acestuia.
Intenţii pentru Piaţa Mihai Viteazul
Pentru reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul, Primăria Sfântu Gheorghe a alocat, în 2009, 500.000 de lei, existând totodată un proiect de 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea Pieţei, depus la Fondul de Mediu.
„Am înţeles că, în câteva zile, vom primi aprobarea pentru acel proiect, însă pe o anumită sumă, nu pe întreaga solicitată. Se pare că astfel vom putea face un pas foarte mare şi în ceea ce priveşte reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul. Interesul meu ar fi ca până la 1 Decembrie să facem măcar partea din faţă a Pieţei, inclusiv soclul statuii, ca acest lucru să fie în regulă”, a explicat Antal Arpad.
Potrivit primarului, tot pentru lucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul s-a pregătit un proiect prin care se soolicită 2,5 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, existând în acest sens o promisiune de susţinere a proiectului, din partea PD-L Covasna.
Monica Rizea