ACTUALITATE 25 aprilie 2019

Antal Árpád despre Balaur: „Nu sunt de acord cu ideea că nu putem fi veseli până nu sunt asfaltate toate străzile din oraș”

de Daniela Luca | 1584 vizualizări

Balaurul a fost învins miercuri după o luptă la care au asistat câteva mii de locuitori din Sfântu Gheorghe

De la începutul lunii aprilie, balaurul uriaș și-a făcut simțită prezența în diferite locuri din oraș. Această inițiativă a stârnit diverse reacții din partea locuitorilor municipiului. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a susținut această inițiativă și că cei care au criticat-o s-ar putea ca peste câțiva ani să privească lucrurile altfel.

„După cum știți balaurul a fost învins ieri în oraș și vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Vreau să le transmit celor care au fost critici cu acest proiect că nu sunt de acord cu ideea că nu putem fi veseli până nu sunt asfaltate toate străzile din oraș. Eu cred că e mai important să fim și veseli. Dacă vom avea toate trotuarele asfaltate și nu vom fi veseli, nu vom avea un oraș fericit. Așa că eu cred că trebuie să fim și veseli, mai ales atunci când vorbim de zilele orașului. Eu cred că a fost o inițiativă interesantă, venită de la oameni de cultură, noi am susținut-o, mie personal mi-a plăcut. Sper că mulți dintre cei care au criticat acest lucru, peste câțiva ani se vor gândi că poate trebuiau să se raporteze altfel”, a declarat joi, 25 aprilie, primarul Antal Árpád.

În același context, el a afirmat că doar critica constructivă poate duce înainte, iar aceste programe care sunt pe placul copiilor au rolul de a ajunge și la inimile părinților acestora.

„Sunt mulți care critică constructiv și le mulțumesc, dar sunt unii care critică destructiv. Nu cred că critica destructivă duce înainte. (...) Eram convins că vor fi mulți oameni care apreciază acest lucru. Există această teorie că după 35 de ani oamenii nu se mai schimbă, eu nu cred în această teorie, eu cred că oamenii pot fi schimbați prin copii și tocmai de aceea foarte multe programe pe care le facem, de la Sepsi Arena și multe altele, le facem pentru copii, pentru că sunt convins de faptul că prin copii putem să ducem veselie în casele oamenilor, bucurie în casele oamenilor și altă gândire și prin copii putem să schimbăm bunicii, părinții. Eu în asta cred ca sociolog, în primul rând. Eram convins că vor fi mulți care vor aprecia, și sunt convins că  foarte mulți dintre cei care au criticat, peste doi, trei ani vor gândi altfel”, a mai precizat primarul.

Balaurul care amenința liniștea orașul în ultimele săptămâni a fost învins miercuri după masă de viteazul cavaler în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Victoria cavalerului a marcat deschiderea Zilelor orașului care se vor desfășura până pe 5 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.