ACTUALITATE 25 iunie 2009

Antal Árpád - bilanţ la un an de mandat

de Covasna Media | 833 vizualizări
Primarul apreciază că în Sfântu Gheorghe vor fi investite aproximativ 70 de milioane de euro în următorii trei ani

Ajuns la un an de mandat ca primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a prezentat, ieri, un scurt bilanţ al realizărilor sale în cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. Arătând că de la începutul mandatului său şi-a propus să transforme municipiul Sfântu Gheorghe într-un oraş de care locuitorii acestuia să fie mândri, Antal Árpád a subliniat că îşi doreşte ca, atunci când nu va mai fi în această funcţie să poată privi înapoi cu demnitate.

Primarul apreciază că în Sfântu Gheorghe vor fi investite aproximativ 70 de milioane de euro în următorii trei ani

Ajuns la un an de mandat ca primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a prezentat, ieri, un scurt bilanţ al realizărilor sale în cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. Arătând că de la începutul mandatului său şi-a propus să transforme municipiul Sfântu Gheorghe într-un oraş de care locuitorii acestuia să fie mândri, Antal Árpád a subliniat că îşi doreşte ca, atunci când nu va mai fi în această funcţie să poată privi înapoi cu demnitate.

„Sunt prea tânăr pentru a gândi pe termen scurt, mi-am propus să iau decizii corecte, pe termen lung, chiar dacă acestea pot fi, pentru un primar, nepopulare pe termen scurt”, a declarat Antal Árpád, referindu-se implicit la ambiţiile sale de a realiza în totalitate „infrasctructura care nu se vede”- sistemul de canalizare al întregului oraş.

Pentru viitorii trei ani, Antal Árpád prevede că în Sfântu Gheorghe vor fi atrase, prin investiţii, aproximativ 70 de milioane de euro: „Din 2010, în Sfântu Gheorghe se va adăuga un segment puternic de economie, se vor crea noi locuri de muncă pentru locuitorii acestui oraş, chiar şi în actuala situaţie de criză (...). Trebuie să ne axăm pe proiecte, pe bani europeni, pentru că Sfântu Gheorghe e un oraş în schimbare şi consider că direcţia în care va merge în următorii 20 de ani este una bună”, a apreciat Antal.

Nemulţumiri legate de situaţia concesiunii de la Câmpu Frumos

Referindu-se la neîmplinirile pe care le-a simţit în acest prim an de mandat la Primărie, Antal Árpád a arătat că, în vreme ce a reuşit să ducă la final unele proiecte pe care nu şi le propusese, nu a reuşit finalizarea altora pe care considerase iniţial că le va realiza în această perioadă. Cea mai mare nemulţumire a primarului rămâne însă situaţia celor 15 hectare de teren de la Câmpu Frumos, concesionate de către municipalitate în urmă cu câţiva ani. Edilul- şef a arătat că, din această cauză, Primăria nu poate da drumul în mod complet planului Parcului Industrial prevăzut la Câmpu Frumos.

Potrivit lui Antal, nu s-a reuşit rezolvarea problemei suprafeţei concesionate, aceasta aflându-se în prezent în justiţie. Pentru cealaltă suprafaţă, de 14 hectare, cu care nu există niciun fel de probleme probleme, s-a depus deja un proiect la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, pe Axa prioritară 4, referitoare la sprijinirea mediului de afaceri regional şi local.

BERD, interesată de Sfântu Gheorghe

Antal Árpád a mai declarat că solicitarea împrumutului de 11, 5 milioane de euro a municipiului Sfântu Gheorghe către Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a trecut de prima evaluare a specialiştilor din cadrul acesteia, ceea ce dovedeşte că BERD a arătat interes pentru Sfântu Gheorghe.

„Cei de la BERD s-au arătat interesaţi de proiectele municipiului Sfântu Gheorghe, pentru acordarea împrumutului, iar dacă vor veni aici o vor face cu consultanţi bine pregătiţi, stricţi, de la care consider că vom avea multe de învăţat”, a apreciat primarul.

În cadrul evaluării proprii, Antal Árpád a realizat ieri şi un tur al obiectivelor de care s-a ocupat în decursul ultimului an. Acesta a prezentat realizări precum asfaltarea şi reabilitarea unor străzi şi trotuare din Sfântu Gheorghe, noile parcări realizate, finalizarea reabilitării blocului de locuinţe din strada Mikes Kele men (Lunca Oltului), reabilitarea Parcului din faţa Bisericii Or todoxe, continuarea lucrărilor din Piaţa Mihai Viteazul. Admiţând că în Sfântu Gheorghe mai sunt multe lucruri de pus la punct, primarul a declarat că are multă dorinţă de muncă şi nicio intenţie de a se lăsa doborât de eventuale piedici.

„Ştiam exact ce responsabilităţi mă aşteaptă, atunci când am hotărât să candidez pentru Primăria Sfântu Gheorghe. Am ştiut că nu va fi uşor, dar acest mandat cu siguranţă că îl voi duce la capăt”, a mai spus Antal Árpád. Acesta a menţionat că, în zilele următoare, va realiza un nou tur al realizărilor sale, în compania liderilor politici locali, care în ultima vreme i-au criticat constant activitatea ca primar, acuzându-l de preocupări exclusiv politice.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 14

Adaugă comentariu
mikymik, 30 octombrie 2009
.....pe urma posturilor voastre se vede bine conturata o analiza cu plusurile si minusurile administratiei din urba .....cine are ureche sa ciuleasca....si cine are ochi sa vada!
mihai2, 29 octombrie 2009
Comunicare la asta sunt buni baietii. :)) Alms a inceput majoritatea lucrarilor.E bine ca a reusit sa finalizeze Arpi. Asfaltarile din centru e meritul lui.
bebe de 7 luni, 29 octombrie 2009
nu am inca drept de vot, se intelge.. dar il rog pe dl. primar ca se plimbe in carucior...cum ma plimb si eu, daca doarme cu atat mai bine! sa vada ce bine e cand e zdruncinat! Apropos, la varsta mea citeste integral
ionut, 28 octombrie 2009
aici lui louis ii dau dreptate almos era mai puturos nepasator numai ca de apri se aude ca e cam avar vrea tot mai multi bani..nu putem sa zicem ca nu a facut nimic numa ca se poate mult mai multe de citeste integral
lori, 26 iunie 2009
da pe bune uitati-va si la brasov ce frumos arata nici acolo nu au stat degeaba cei din administratie
Louis, 25 iunie 2009
Sincer nu sunt de acord in totalitate cu post-urile de aici. Nu zic ca in anul trecut s-au facut multe dar daca stai sa pui in balanta cu ce a facut Almos eu zic ca deja Arpad l-a intrecut. Oricum mai citeste integral
Vali, 25 iunie 2009
pita: "Orasul arata mai prost gospodarit ca niciodata." Hm... probabil e mai usor sa sesizam ce este in prezent si uitam ce a fost... Eu n-as fi asa curajos cu enunturile dispretuitoare. Sigur ca citeste integral
Dinparcare, 25 iunie 2009
Se lauda cu parcarea de la stadion, care e ilegala? Pe un teren care nu-i apartine? Meserias....asta e bou rau!
Ion Ciobanu, 25 iunie 2009
Ariel, toata lumea sta pe margine si-si da cu parerea, e gratis! Totusi exista si oameni care mai fac cate ceva in administratia publica. Eu unul am vazut realizari la primari ca Ontanu, Mazare sau citeste integral
samurai, 25 iunie 2009
Arpi,imi pare rau ca nu ti-am dat vreo doua dupa ureche pe atunci cand erai rocker, dar n-or intrat zilele in sac
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.