ACTUALITATE 21 martie 2013

Analizele de laborator au confirmat: Laptele covăsnean este bun

de Covasna Media | 237 vizualizări

Au sosit și ultimele rezultate ale analizelor de lapte, iar potrivit șefului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó-Barabási Sándor, consumatorii covăsneni pot mânca produse lactate.

Angajații DSVSA au trimis la analize 87 de mostre de lapte de la producători, automate de lapte și ferme, iar în urma analizelor efectuate la Alba Iulia a reieșit faptul că laptele din județ nu are probleme, doar în cazul a două ferme mici s-au găsit urme nesemnificative de aflatoxină.

„Bănuiala mea s-a adeverit: rezultatele analizelor au arătat faptul că laptele care a ajuns în comerț este conform legislației în vigoare, așadar în județul Covasna nu sunt probleme cu laptele” – spune Sikó-Barabási Sándor.

Analizele de lapte au fost necesare după ce în întreaga țară s-a iscat o adevărată isterie cu privire la laptele cu aflatoxină. În timp ce specialiștii încercau să liniștească populația spunând că ceea ce ajunge pe raftul magazinelor este sigur, oamenii au început să aibă rețineri cu privire la cumpărarea laptelui.

Reprezentanta unui magazin din Sfântu Gheorghe ne-a declarat că vânzarea de lapte a scăzut, însă nu semnificativ. „Nu pot spune că lumea nu mai cumpără lapte, dar am văzut cum clienții verificau eticheta produselor, ceea ce până acum nu s-a întâmplat” – ne-a declarat vânzătoarea.

Kovács Ildikó, o mamă din Sfântu Gheorghe, ne-a spus că i-a cumpărat copilului ei doar lapte UHT pentru că, spune ea, acesta i se pare cel mai sigur. „Ne-au înnebunit cu toate atenționările, nu mai știm ce să cumpărăm, ce să mâncăm. Nu toți avem posibilitatea de a cumpăra produse bio, care sunt destul de scumpe, astfel stăm în magazin și ne uităm, ne gândim, oare ce să cumpărăm pentru a nu risca să fim îmbolnăviți” – afirmă femeia.

E drept, ANSVSA a emis în ultima perioadă mai multe atenționări, în magazinele din România s-au găsit fructe și legume cu pesticide, carne de cal în loc de vită, curcan cu antibiotice, pește cu salmonela, însă chiar Ministrul Agriculturii dă asigurări că produsele de pe raft nu prezintă pericol pentru populație.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.