ACTUALITATE 13 noiembrie 2009

Amenzile maghiarilor din Slovacia, plasate secuilor

de Covasna Media | 494 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că secuii au prea mulţi bani, drept pentru care n-ar strica să-i împartă cu maghiarii din Slovacia. Antal Arpad s-a arătat îngrijorat pentru starea financiară a maghiarilor din Slovacia, care riscă amenzi usturătoare în cazul în care-şi folosesc limba maternă în instituţiile publice şi a anunţat că secuii pot fi solidari cu aceştia, plătindu-le amenzile.

„Strângem noi, în Secuime, banii de amenzi, iar apoi trimitem facturile la Bruxelles, să vadă Uniunea Europeană cum procedează o ţară europeană. Aşa că, maghiarii din Slovacia să vorbească liniştiţi, pe stradă, în şcoli, unde vor ei“, a spus Antal Arpad, convins de faptul că Secuimea va scoate din propriile buzunare banii de amenzi.

În vara lui 2009, în Slovacia a fost adoptată o lege care interzice folosirea altor limbi decât cea naţională în instituţiile publice. Încălcarea acestei legi atrage după sine o amendă care poate ajunge la 5.000 de euro. Minoritatea maghiară reprezintă aproximativ 10% din populaţia Slovaciei.

Monica Rizea

Teme articol: secui amenzi Slovacia
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
Cotoi, 19 noiembrie 2009
De ce nu ai plati tu amenzile,primare?De ce le-ai arunca in spatele secuilor?
Kojeak, 16 noiembrie 2009
Bravo, jos palaria domnu Szekely Attila, sunteti o persoana model si pentru restu, mai ales in special parlamentarilor maghiari, putini sunt ca dumneavoastra. Nu am nimic cu maghiarii, dar pana la citeste integral
secuiul, 15 noiembrie 2009
ca raspuns la "@secuiul…reciteste OUG 34/2006 actualizata..in special Art 19….daca a fost destept si s-a prelevat de acest articol bravo lui..daca nu e treaba ANRMAP-ului mai departe." 1. citeste integral
mihai, 15 noiembrie 2009
Draga reluc,in sudul tarii nu se acorda ajutoare de gaz pentru ca folosesc in sobe balega amestecata cu paie si uscata pe marginea drumurilor judetene.am vazut asta la stiri
ziarist, 14 noiembrie 2009
@secuiul...reciteste OUG 34/2006 actualizata..in special Art 19....daca a fost destept si s-a prelevat de acest articol bravo lui..daca nu e treaba ANRMAP-ului mai departe.
cristian, 14 noiembrie 2009
JOS PALARIA !!! pentru Szekely Attila
secuiul, 14 noiembrie 2009
Repet, Antal in loc de licitatie publica de pe seap, face achizitie directa (vezi bordurile sfantugheorghiene), iar in loc de ordine de plata, sau chitante, el plateste prin facturi... "să vadă citeste integral
reluc, 13 noiembrie 2009
da, chiar ar trebui ca secuii sa plateasca amenzile slovacilor . secuii 2 din 3 cer ajutor de incalzire . antal ce are de zis in privinta asta?
milut, 13 noiembrie 2009
de ce slovacii nu sunt chemati in har-cov pt a putea vorbii in voie limba maghiara si sa vada realizarile secuilor din ultimi 20 de ani.
reluc, 13 noiembrie 2009
67% din secui cer bani de la stat pt incalzire si antal vrea sa plateasca amenzile slovacilor. cred ca s-a dilit.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.