ACTUALITATE 22 octombrie 2019

Amenzi, permise reţinute şi dosare penale pentru încălcarea legislației rutiere

de Covasna Media | 2406 vizualizări

În perioada 18-20 octombrie a.c., polițiștii de la structurile de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au continuat acțiunile pe șoselele covăsnene pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate un număr de 153 de sancțiuni contravenționale. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni.

Exemplu:

La data de 18.10.2019, în jurul orelor 17:50, polițiștii din cadrul Poliției mun. Târgu Secuiesc au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre producerea unui accident rutier cu victimă în com. Ghelința.

La fața locului s-a constatat faptul că un bărbat de 58 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară către centrul loc. Ghelința, a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.

Din evenimnetul rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care a fost transportat la o unitate spitalicească pentru investigații de specialialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,79 mg/l, iar la spital i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.