ACTUALITATE 8 decembrie 2021

Amenzi, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase, la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 3679 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, în perioada 04 – 05 decembrie a.c., polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 112 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 9 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Având în vedere debutul sezonului rece, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să ia măsuri pentru dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei, iar în acest caz se dispune și măsura tehnico-administrativă a reținerii certificatului de înmatriculare sau înregistrare;

Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

ANUNŢ DE PARTICIPARE

Acum 3 ore, 48 minute

Anunț de participare

Acum 21 ore, 30 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.