ACTUALITATE 19 martie 2021

Amenzi pentru nerespectarea regimului armelor, munițiilor, al materiilor explozive și substanțelor periculoase

de Covasna Media | 1300 vizualizări

 

Polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme Exploxivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități specifice în vederea identificării persoanelor fizice/juridice care încalcă prevederile legale în vigoare ce reglementează regimul armelor, munițiilor, al materiilor explozive și substanțelor periculoase.

Astfel, la data de 17 martie a.c., în urma activităților întreprinse, au fost identificate două societăți comerciale care au încălcat prevederile legale în vigoare.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul structurii mai sus menționate au aplicat două sancțiuni contravenționale.

Una dintre cele două societăți comerciale a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei conform prevederilor Legii nr. 49/2018 privind precursorii de explozivi pentru necomunicarea de îndată punctului naţional de contact decizia de numire a persoanei responsabile de activitatea cu precursori de explozivi restricţionaţi.

Celeilalte societăți comerciale i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei ca urmare a încălcării prevederilor H.G. nr. 11/2018 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor și anume nerespectarea obligației de a înscrie toate datele prevăzute pe autorizația de procurare a unei arme sau a unei componente esențiale destinate armei.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.