ACTUALITATE 3 decembrie 2020

Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-pandemie în mini-vacanţa de Ziua Naţională

de Covasna Media | 887 vizualizări

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie a.c., forțele de ordine au fost prezente în teren continu nd activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile  legale instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii din cadrul inspectoratului, jandarmii din cadrul I.J.J. Covasna și polițiștii locali au acționat în teren, verificând respectarea noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Totodată, în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie a.c., forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 32 de mijloace de transport persoane și 128 de obiective, printre care terase, parcuri sau locuri de joacă.

În total, în perioada de referință, aproape 6.700 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii și polițiștii locali au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 32.050 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul, iar polițiști rutieri împreună cu inspectorii din cadrul I.S.C.T.R. Covasna, au continuat activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane si modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2.

Reiterăm importanța respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19 și dorim să le mulțumim cetățenilor care, pentru siguranța lor și a celor din jur, dând dovadă de responsabilitate au respectat aceste măsuri.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.