ACTUALITATE 10 ianuarie 2019

Amenzi de peste 14.000 de lei în perioada sărbătorilor

de Daniela Luca | 504 vizualizări

Controalele DSVSA Covasna au scos la iveală numeroase nereguli

În perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna au efectuat o serie de controale în unitățile de vânzare cu amănuntul, în unități de alimentație publică, de producere, procesare și depozitare a alimentelor, dar și în târguri, piețe și abatoare. Peste 20 de kg de produse din carne au fost confiscate, iar neregulile găsite i-au costat mult pe comercianții care au încălcat legea.  

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 18 sancțiuni, dintre care 9 amenzi în valoare de 14.200 lei, iar aproape 10 comercianți s-au ales doar cu un avertisment. De asemenea, peste 20 de kg de produse din carne au fost confiscate de către inspectorii DSVSA, potrivit unui comunicat de presă, transmis miercuri.

Controalele au fost efectuate cu scopul de a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, mai arată aceeași sursă.

Au fost controlate în total peste 230 de magazine alimentare, supermarket-uri, fast-food-uri, restaurante, piețe, depozite alimentare, măcelării, carmangerii, patiserii, dar și târguri de Crăciun.

Conform comunicatului de presă al DSVSA, aspectele care au fost controlate sunt condițiile generale de igienă, proveniența materiilor prime și trasabilitatea acestora, modul de marcare a carcaselor, respectarea condițiilor de depozitare, monitorizarea temperaturilor de depozitare. De asemenea, s-au efectuat examene specifice ale materiilor prime și s-a verificat modul de etichetare și termenul de valabilitate.  

Între principalele probleme care s-au constatat se găsesc: „etichetarea necorespunzătoare, lipsa probelor de mâncare, nu se monitorizează temperaturile de păstrare zilnic, refolosirea recipientelor de unică folosință, lipsa carnetelor de sănătate, pardosea sau pereți deteriorați, sterilizator cuțite nefuncțional, lipsa substanțelor dezinfectante, ambalaje deteriorate, depozitare necorespunzătoare”, mai arată comunicatul de presă al DSVSA.

Pe lângă unitățile controlate, s-au verificat și 30 de mijloace de transport  și s-au aplicat 3 avertismente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.