ACTUALITATE 4 iulie 2013

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, în vizită în judeţul Covasna

de Agerpres | 566 vizualizări

Ambasadorul Republicii Franceze în România, Excelenţa Sa Philippe Gustin, aflat joi într-o vizită în municipiul Sfântu Gheorghe, a avut o întâlnire cu prefectul Dumitru Marinescu, în cadrul căreia i-au fost prezentate oportunităţile de afaceri din judeţul Covasna.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, prefectul Dumitru Marinescu i-a vorbit înaltului diplomat despre carierele de piatră şi de granit de la Bixad, despre industria lemnului, precum şi despre potenţialul agricol al judeţului Covasna, în special despre cultura cartofului şi sfeclei-de-zahăr. Dumitru Marinescu i-a prezentat oaspetelui francez şi câteva repere reprezentative pentru turismul balnear şi rural din judeţ, referindu-se atât la poziţionarea geografică şi clima avantajoasă, cât şi la resursele naturale, în special la apele minerale şi mofete folosite în tratamentul balnear. Nu în ultimul rând s-a referit la fondul cinegetic deosebit de bogat de care dispune România în general şi judeţul Covasna în mod special.

În cadrul întrevederii, la care a fost prezent şi consulul onorific al Consulatului Republicii Franceze la Braşov, Ion Ciolacu, s-a mai discutat, printre altele, despre atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii şi despre procesul de regionalizare. În context, s-a menţionat şi importanţa Festivalului Francofoniei de la Întorsura Buzăului, care reprezintă un mod de promovare a limbii, culturii şi civilizaţiei franceze.

„Excelenţa Sa Philippe Gustin şi-a exprimat disponibilitatea pentru sprijinirea cooperării între instituţiile din judeţul Covasna şi structurile similare din Franţa. De asemenea, Ambasadorul Franţei la Bucureşti a adus în discuţie importanţa Alianţei Franceze, parteneră privilegiată a Ambasadei Franţei în România şi a Alianţei Franceze din Paris, care oferă cursuri diversificate de limbă şi cultură franceză. Excelenţa Sa a întărit importanţa păstrării relaţiilor dintre două ţări francofone, exprimându-şi sprijinul pe care îl acordă, prin intermediul Consulatului de la Braşov, tuturor cetăţenilor”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Covasna, semnat de Alina Drincă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.